προορισμός…γεύση!

Παγωτό κασσάτο σεμιφρέντο με φρέσκα και ζαχαρωμένα φρούτα

0 Add to Favorites
Prep Time 7 mins Cook Time 1 min Rest Time 5 hrs Total Time 5 hrs 8 mins Servings: 6 Best Season: Summer

Υλικά

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Στρώνω με μεμβράνη μια φόρμα για κέικ (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μακρότενη φόρμα) και την αφήνω στην άκρη.

  2. Βάζω την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει και να αποκτήσει υφή γιαουρτιού.

  3. Βάζω σε ένα άλλο μπολ τη ρικότα, την βανίλια και το γάλα και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να ενωθούν και να γίνουν κρέμα. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω σε 2 δόσεις την χτυπημένη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά. Τέλος, προσθέτω τα κόντιτα, τα φρέσκα φρούτα και τις σταγόνες σοκολάτας. Ανακατεύω για να σκορπίσουν στο μείγμα και το αδειάζω στη φόρμα.

  4. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 5 ώρες.
    Για το σερβίρισμα, αναποδογυρίζω το παγωτό σε πιατέλα και γεμίζω το κέντρο με κόκκινα φρούτα. Σκορπίζω χρωματιστή τρούφα και σερβίρω αμέσως.

Keywords: παγωτό, κασσάτο, σεμιφρέντο, φρούτα, φρουί γλασέ, κόντιτα, καλοκαιρινό, κρέμα γάλακτος,
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *