προορισμός…γεύση!

Παγωτό κασσάτο σεμιφρέντο με φρέσκα και ζαχαρωμένα φρούτα

Παγωτό κασσάτο σεμιφρέντο με φρέσκα και ζαχαρωμένα φρούτα

0 Add to Favorites
Prep Time 7 λεπ Cook Time 1 λεπ Rest Time 5 ώρα Total Time 5 ώρες 8 λεπτά. Servings: 6 Best Season: Καλοκαίρι

Υλικά

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Στρώνω με μεμβράνη μια φόρμα για κέικ (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μακρότενη φόρμα) και την αφήνω στην άκρη.

  2. Βάζω την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει και να αποκτήσει υφή γιαουρτιού.

  3. Βάζω σε ένα άλλο μπολ τη ρικότα, την βανίλια και το γάλα και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να ενωθούν και να γίνουν κρέμα. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω σε 2 δόσεις την χτυπημένη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά. Τέλος, προσθέτω τα κόντιτα, τα φρέσκα φρούτα και τις σταγόνες σοκολάτας. Ανακατεύω για να σκορπίσουν στο μείγμα και το αδειάζω στη φόρμα.

  4. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 5 ώρες.
    Για το σερβίρισμα, αναποδογυρίζω το παγωτό σε πιατέλα και γεμίζω το κέντρο με κόκκινα φρούτα. Σκορπίζω χρωματιστή τρούφα και σερβίρω αμέσως.

Keywords: παγωτό, κασσάτο, σεμιφρέντο, φρούτα, φρουί γλασέ, κόντιτα, καλοκαιρινό, κρέμα γάλακτος,
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *