προορισμός…γεύση!

Κυδώνια γεμιστά με μπισκότα, ξερά φρούτα και καρπούς

5 από 1 αξιολόγηση
Prep Time 20 λεπ Cook Time 30 λεπ Total Time 50 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Καθαρίζω εξωτερικά τα κυδώνια και τα τοποθετώ σε μια κατσαρόλα σε μονή στρώση. Προσθέτω το ξύλο κανέλας, τα γαρύφαλλα και το χυμό λεμονιού. Γεμίζω την κατσαρόλα με νερό μέχρι να τα σκεπάσει και βράζω για 15 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Βγάζω τα κυδώνια με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω σε ένα πιάτο. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

  2. Σε ένα μπολ ανακατεύω τους ξηρούς καρπούς, τα αποξηραμένα φρούτα, τα μπισκότα, τη σοκολάτα και το μέλι.

  3. Με ένα μαχαίρι κόβω ένα καπάκι από το πάνω μέρος των κυδωνιών, εκεί που βρίσκεται το κοτσάνι. Κρατάω κατά μέρος τα καπάκια και με ένα κουταλάκι αφαιρώ ένα μέρος από το εσωτερικό τους, αφήνοντας μόνο 1/2 εκατοστό περιμετρικά. Πετάω τα κουκούτσια και παίρνω όση σάρκα έχω βγάλει, την κομματιάζω και την ανακατεύω με τα υπόλοιπα υλικά του μπολ.

  4. Στερεώνω τα κυδώνια όρθια σε ένα μικρό ταψάκι που να τα χωράει ίσα-ίσα. Τα γεμίζω μέχρι επάνω με το μείγμα της γέμισης και τα σκεπάζω με τα καπάκια τους. Ψιλοκόβω το βούτυρο και το σκορπίζω πάνω στα καπάκια.

  5. Ψήνω τα κυδώνια για 30 λεπτά. Τα σερβίρω ζεστά και τα συνοδεύω με παγωτό, κατά προτίμηση βανίλια.

Keywords: κυδωνια γεμιστα μπισκοτα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Really good!

Απάντηση