Angel cake με φραμπουάζ και ροδόνερο
Υλικά
Για το γλάσο & την διακόσμηση
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Bάζω τα φραμπουάζ σε ένα μπολ και τα λιώνω με ένα πηρούνι. Σουρώνω σε ψιλή σίτα και κρατάω το χυμό τους. Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίζω το αλεύρι, το κορν φλάουρ και 55 γρ. από την ζάχαρη. -
Βάζω στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και τα χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν τη μορφή γιαουρτιού. Προσθέτω το κρεμόριο και την υπόλοιπη ζάχαρη (20 γρ.) συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη μαρέγκα.
Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το ροδόνερο και τα στερεά υλικά, κοσκινίζοντάς τας μέσα στον κάδο, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
Σε ένα μικρό μπολ βάζω το 1/3 τη ποσότητα του μείγματος και προσθέτω το χυμό των φραμπουάζ. Ανακατεύω απαλά. -
Αδειάζω το λευκό μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα με τρύπα στο κέντρο, διαμέτρου 25 εκ. Ισιώνω απαλά και προσθέτω το ροζ μίγμα και επίσης ισιώνω.
Ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Βγάζω το κέικ από το φούρνο, το αφήνω να σταθεί για 10 λεπτά και το αναποδογυρίζω σε σχάρα. Το αφήνω να κρυώσει εντελώς.
User Reviews
Exceptional!