destination taste!

ΓΡΑΝΙΤΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

ΓΡΑΝΙΤΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

ΓΡΑΝΙΤΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

: 6-8
: 15 min
           
: 5 hr

Το δροσερό καρπούζι, γίνεται δροσερότερο αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή. Θα ξετρελάνει τα πιτσιρίκια αν τη σερβίρετε σε χωνάκι ή τη διακοσμήσετε με μικρές μπάλες φρέσκου καρπουζιού.

Υλικά
  • 1½ κιλό ψίχα καρπουζιού (ζυγισμένη χωρίς φλούδα και κουκούτσια)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού νερό
  • χυμός από ½ λεμόνι, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 1 κουτ. σούπας σιρόπι τριαντάφυλλο ή γρεναδίνη ή σιρόπι ρόδι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνω τη ζάχαρη με το νερό και βράζω για 5 λεπτά (από την στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός). Προσθέτω το χυμό λεμονιού και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
  • Βήμα 2 Βάζω λίγο λίγο το καρπούζι σε ένα μπλέντερ και πολτοποιώ καλά. Ρίχνω τον πολτό σε ένα μπολ. Συνεχίζω μέχρι να τελειώσω με όλο το καρπούζι.
  • Βήμα 3 Ρίχνω στο μπολ με τον πολτό του καρπουζιού, το κρύο σιρόπι και το σιρόπι τριαντάφυλλο και ανακατεύω πολύ καλά.
  • Βήμα 4 Ρίχνω το μείγμα σε ένα σκεύος (κατά προτίμηση μεταλλικό) και βάζω την γρανίτα στο ψυγείο. Μετά από 1½ ώρα βγάζω τη γρανίτα από το ψυγείο και με ένα πηρούνι «ξύνω» για να γίνει το μίγμα «ψιχουλιαστό».
  • Βήμα 5 Ξαναβάζω τη γρανίτα στην κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον.
  • Βήμα 6 Σερβίρω σε μπολ ή χωνάκι και αν θέλω ραντίζω με λίγο έξτρα σιρόπι τριαντάφυλλο.


Dina’s Daily Recipes«Δεματάκια» έκπληξη με λαχανικά, φιρίκι και μπλε τυρί

Dina’s Daily RecipesΜελιτζάνες σαγανάκι με λαδοτύρι Μυτιλήνης