destination taste!

ΒΑΦΛΕΣ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ

ΒΑΦΛΕΣ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ

ΒΑΦΛΕΣ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ

: 4
: 5 min
: 5 min
           
: 1 hr

Είναι αφράτες, εντυπωσιακές και θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολα και γρήγορα ετοιμάζονται, χωρίς τεχνητά διογκωτικά και βελτιωτικά γεύσης όπως οι έτοιμες του εμπορίου. Για τέλεια εμφάνιση καλό είναι να εξοπλιστείτε με την ειδική βαφλιέρα, δηλαδή μια ειδική ηλεκτρική ψηστιέρα με τα ανάγλυφα μικρά καρεδάκια αντικολλητικής επίστρωσης. Θα την βρείτε σε όλα τα καταστήματα με εξοπλισμό κουζίνας, στα πολυκαταστήματα και σε αρκετά μεγάλα σούπερ μάρκετ. Αν δεν έχετε, μπορείτε να τηγανίσετε το μείγμα σε τέσσερις δόσεις σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι, για 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Υλικά
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 ml γάλα πλήρες
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζω το αλεύρι και κάνω μια λακκούβα στη μέση. Ρίχνω εκεί το γάλα και τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύω καλά με το σύρμα (ή με το μίξερ χειρός), με κυκλικές κινήσεις, μέχρι να φτιάξω ένα εντελώς λείο μείγμα.
  • Βήμα 2 Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζω το καλό ανακάτεμα.
  • Βήμα 3 Σκεπάζω το μπολ και το αφήνω κατά μέρος για 1 ώρα, για να «ησυχάσει» το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτω την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω καλά. Το μείγμα για βάφλες είναι έτοιμο.
  • Βήμα 4 Προθερμαίνω τη βαφλιέρα και ψήνω το μείγμα σε τέσσερις δόσεις, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του κατασκευαστή. Τις σερβίρω ζεστές.
  • Βήμα 5 Με τι σερβίρονται
    • Με παγωτό βανίλια ή σοκολάτα και λιωμένη κουβερτούρα
    • Με μαρμελάδα κόκκινων φρούτων του δάσους (ή μαρμελάδα φράουλα) και πασπαλισμένες με ζάχαρη άχνη
    • Με σπιτική λεμονόκρεμα και πασπαλισμένες με σκόνη κανέλας
    • Με σπιτική σάλτσα καραμέλας και κοπανισμένους ξηρούς καρπούς


Dina’s Daily Recipes«Δεματάκια» με λαχανικά, φιρίκι και μπλε τυρί

Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό