destination taste!

ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

: 34-36
: 30 min
: 25 min

Τέλειο κέρασμα με τη λεπτή γεύση του αμυγδάλου και το απίθανο άρωμα της μαστίχας. Θα ξετρελάνει όσους τα δοκιμάσουν!!!

Υλικά
  • 300 γρ. αμυγδαλόψιχα, ασπρισμένη, καβουρδισμένη στο γκριλ για ελάχιστα λεπτά, μέχρι να χρυσίσει και τριμμένη σε χοντρά ψίχουλα
  • 2 ασπράδια από βιολογικά αυγά, χτυπημένα σε μαρέγκα
  • ½ κουτ. γλυκού σκόνη μαστίχας Χίου
  • 2 κουτ. σούπας λικέρ μαστίχας Χίου ή κάποιο λικέρ της αρέσκειας σας
  • ½ φλιτζ. τσαγιού γλυκό κουταλιού κεράσι (ή βύσσινο), καλά στραγγισμένο από το σιρόπι του
  • 4 λεπτά φύλλα κρούστας
  • 1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο
  • ⅓ φλιτζ. τσαγιού (περίπου 80 ml) ανθόνερο, για το ράντισμα
  • άφθονη ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω την καβουρδισμένη και τριμμένη αμυγδαλόψιχα και προσθέτω τα χτυπημένα ασπράδια, τη σκόνη μαστίχας, το λικέρ και το στραγγισμένο γλυκό κουταλιού. Ανακατεύω πολύ καλά.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω με λαδόκολλα ένα μέτριο ταψί.
  • Βήμα 3 Παίρνω ένα φύλλο κρούστας και το απλώνω σε καθαρή και επίπεδη επιφάνεια. Το αλείφω καλά με λίγο βούτυρο και το διπλώνω στη μέση. Κατά μήκος της στενής πλευράς του απλώνω το 1/4 του μείγματος αμυγδάλου. Τυλίγω το φύλλο σε ρολό και το κόβω σε φέτες με πάχος περίπου 1½ εκ., φτιάχνοντας μικρά σαραγλάκια. Τα βάζω στο ταψί, το ένα κοντά στο άλλο.
  • Βήμα 4 Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα άλλα 2 φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση και τα κόβω και αυτά σε σαραγλάκια, τα οποία βάζω στο ταψί.
  • Βήμα 5 Τοποθετώ το ταψί στο φούρνο και ψήνω τα αμυγδαλωτά-σαραγλάκια για 20 – 25 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν.
  • Βήμα 6 Βγάζω το ταψί από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν ελαφρώς. Τα ραντίζω με το ανθόνερο και τα πασπαλίζω με άφθονη ζάχαρη άχνη.


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο