destination taste!

MONT BLANC ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ

MONT BLANC ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ

MONT BLANC ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ

: 4
: 30 min

Mont Blanc (Λευκό Ορος) είναι το όνομα της ψηλότερης κορυφής των Αλπεων, προς τιμήν της οποίας ονομάστηκε και το περίφημο γλύκισμα. Στην κλασική του μορφή το mont blanc είναι ένας λόφος από πουρέ κάστανου (το χρώμα του συμβολίζει το βράχο) και από σαντιγί (που συμβολίζει το κατάλευκο χιόνι της κορυφής). Κι όλο αυτό σε μια γερή βάση μαρέγκας. Να όμως μια πιο απλή και κομψή εκδοχή, για ευκολότερο σερβίρισμα.

Υλικά
  • 6 μπεζέδες*
  • 300 γρ. έτοιμη κρέμα κάστανου (θα τη βρείτε έτοιμη σε βαζάκια σαν της μαρμελάδας, στα ράφια των σούπερ μάρκετ)
  • 1 σφηνάκι ρούμι
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 8 έτοιμα μαρόν γλασέ (σε όλα τα ζαχαροπλαστεία), θρυμματισμένα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Κρατάω ολόκληρους 4 από τους μπεζέδες και θρυμματίζω με τα χέρια μου τους υπόλοιπους.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω την κρέμα κάστανου, το ρούμι, 100 γρ. από το τυρί κρέμα και 20 γρ. από τη ζάχαρη άχνη. Ανακατεύω πολύ καλά με το σύρμα ή με το μίξερ χειρός σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.
  • Βήμα 3 Μεταφέρω το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής (συνήθως φτιάχνω εύκολα μια δική μου αυτοσχέδια, κόβοντας μια μικρή άκρη από τη γωνία μιας νάιλον σακουλίτσας τροφίμων, τύπου πολιμπάγκ. Εκεί, προσαρμόζω ένα ρύγχος με δοντάκια, για ροζέτες).
  • Βήμα 4 Σε ένα άλλο μπολ βάζω το υπόλοιπο τυρί κρέμα, το γιαούρτι και την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάω και πάλι με το σύρμα ή το μίξερ, μέχρι να φτιάξω ένα ομοιογενές μείγμα. Το μεταφέρω και αυτό σε μια αυτοσχέδια σακούλα ζαχαροπλαστικής που ετοιμάζω με τον τρόπο που περιέγραψα πριν.
  • Βήμα 5 Βάζω στον πάτο ενός γυάλινου ποτηριού μία ροζέτα μαρέγκας. Ρίχνω με το κορνέ μια δόση κρέμας κάστανου και στη συνέχεια, με το άλλο κορνέ, ρίχνω άλλη μια στρώση από το μείγμα γιαουρτιού. Κατόπιν σκορπίζω λίγο θρυμματισμένο μαρόν γλασέ και τέλος σκεπάζω με μια δόση από το μείγμα κάστανου. Διακοσμώ με λίγο θρυμματισμένο μπεζέ και λίγο ακόμα θρυμματισμένα μαρόν γλασέ.
  • Βήμα 6 Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα τρία ποτήρια. Σερβίρω αμέσως.
  • Βήμα 7 *Ροζέτες μαρέγκας σε διάφορα μεγέθη και χρώματα, που θα βρείτε έτοιμες σε όλα τα καλά ζαχαροπλαστεία. Τα περισσότερα τις διαθέτουν έτοιμες, ωστόσο ίσως χρειαστεί να τις παραγγείλετε 1 ημέρα πριν. Διαλέγετε με μέγεθος τέτοιο ώστε να εφαρμόζουν τέλεια στον πάτο του ποτηριού που θα χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε φυσικά να τις φτιάξετε με μια εύκολη συνταγή που θα βρείτε στην Κατηγορία Μπισκότα-Κουλούρια – Μπεζέδες.


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο