destination taste!

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΧΑΛΟΥΜΙ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΧΑΛΟΥΜΙ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΧΑΛΟΥΜΙ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ

: 4
: 20 min

Αν δεν θέλετε το τυράκι τηγανισμένο, μπορείτε να το ψήσετε στα κάρβουνα. Αλείψτε το με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίστε το με μαυροσούσαμο ή παπαρουνόσπορο και ψήστε το για 2 λεπτά σε κάθε πλευρά. Θα αποκτήσει μια ιδιαίτερα καπνιστή γεύση.

Υλικά
  • Για τη σαλάτα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κυπριακό χαλούμι, κομμένο σε 4 φέτες ίσου πάχους
  • 700 γρ. μείγμα ανάμεικτα σαλατικά (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαρούλι ρόμαν, μαρούλι σαλάτα, λόλα κόκκινη & πράσινη, ρόκα, σπανάκι, σγουρό μαρούλι, φύλλα βαλεριάνας, ραντίτσιο, φύλλα σικορέ, πλυμένα καλά στεγνωμένα &κομμένα με το χέρι σε μέτρια κομμάτια)
  • ½ φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες από βαζάκι, καλά στραγγισμένες και κομμένες στη μέση
  • 1 κουτ. σούπας μαύρο σουσάμι ή παπαρουνόσπορος (θα τα βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ στα ράφια με τα μπαχαρικά ή σε παντοπωλεία, σε ορισμένα καταστήματα βιολογικών προϊόντων και σε όλα τα μπαχαράδικα)
  • Για την αρωματική βινεγκρέτ
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • τα φύλλα από ½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο (θα τον βρείτε στα περισσότερα σούπερ μάρκετ, μανάβικα και λαϊκές αγορές), πολύ ψιλοκομμένα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη βινεγκρέτ: Σε ένα μπολ ανακατεύω με το πιρούνι το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι, το μέλι, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να ενωθούν όσο καλύτερα γίνεται. Προσθέτω τα πολύ ψιλοκομμένα φυλλαράκια δυόσμου και ανακατεύω. Αφήνω τη βινεγκρέτ κατά μέρος.
  • Βήμα 2 Για τη σαλάτα: Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω καλά το ελαιόλαδο και, όταν κάψει, τηγανίζω τις φέτες από χαλούμι, για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Τις αφήνω να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Βήμα 3 Μοιράζω τα ανάμεικτα σαλατικά σε 4 πιάτα, σκορπίζω τις λιαστές τομάτες και βάζω από 1 φέτα τηγανισμένο χαλούμι σε κάθε πιάτο. Πασπαλίζω με το μαύρο σουσάμι (ή με τους παπαρουνόσπορους), περιχύνω με τη βινεγκρέτ και σερβίρω αμέσως.


Dina’s Daily RecipesΚουραμπιέδες με φιστίκι Αιγίνης & κράνμπερις

Dina’s Daily RecipesΒασιλόπιτα με πετιμέζι