Πράσινη σαλάτα με συκωτάκια κοτόπουλου και σάλτσα κερασιών
Υλικά
Εκτέλεση
-
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω 30 ml από το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και τηγανίζω τα συκωτάκια για 3 - 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις μεριές. Νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
-
Στο λάδι που έμεινε στο τηγάνι ρίχνω τη Μαυροδάφνη και 1 κουτ. σούπας από το βαλσαμικό ξίδι. Μαγειρεύω σε δυνατή φωτιά, για 1 - 2 λεπτά, ξύνοντας τα καμένα υπολείμματα στον πυθμένα του τηγανιού με μια ξύλινη κουτάλα, ώστε να λιώσουν και να σκορπίσουν στο υγρό μείγμα και να φτιάξω μια ελαφρώς σιροπιαστή σάλτσα.
-
Προσθέτω τον πολτό κερασιών, το σουσάμι και τα τηγανισμένα συκωτάκια, χαμηλώνω καλά τη φωτιά και μαγειρεύω για 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Αποσύρω από τη φωτιά.
-
Βάζω το μαρούλι και τη ρόκα σε μια μεγάλη και βαθιά πιατέλα. Προσθέτω το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το μαϊντανό, το υπόλοιπο βαλσαμικό ξίδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά. Προσθέτω τα συκωτάκια και τη σάλτσα τους, ανακατεύω και σερβίρω.
User Reviews
Exceptional!