destination taste!

ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΛΙΣΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΛΙΣΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΛΙΣΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

: 4
: 20 min

Γλιστρίδα (ή αντράκλα) θα βρούμε στις περισσότερες λαϊκές αγορές και σε ενημερωμένα μανάβικα. Αν μένουμε «εκτός των τειχών» τη βρίσκουμε εύκολα σε υπαίθριους χώρους και αγρούς, ακόμη και στον κήπο.

Υλικά
  • 4 μεγάλες, ώριμες ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • τα φύλλα από 1 ματσάκι γλιστρίδα, πλυμένα και στεγνά
  • ξύσμα από ½ ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη και στραγγισμένη
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 7 – 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • λίγες φλοίδες γραβιέρας πικάντικης
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύω τις ντομάτες με τη γλιστρίδα. Προσθέτω το ξύσμα λεμονιού και την κάππαρη.
  • Βήμα 2 Σε ένα μπολάκι χτυπάω το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνω. Περιχύνω τη σαλάτα, σκορπίζω τα φλέικς γραβιέρας και σερβίρω αμέσως.