destination taste!

ΖΕΣΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

ΖΕΣΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

ΖΕΣΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

: 4
: 30 min
: 20 min

Όποτε χρησιμοποιούμε σκόρδο, ελέγχουμε αν σε κάθε σκελίδα εξέχει ένα λεπτό πράσινο φύτρο. Αν ναι, κόβουμε τη σκελίδα στη μέση, κατά μήκος του φύτρου, και το αφαιρούμε καθώς στο φύτρο αυτό οφείλεται η βαριά και δυσάρεστη «σκορδίλα».

Υλικά
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 500 γρ. φρέσκο, τρυφερό σπανάκι (ζυγισμένο καθαρισμένο), πλυμένο, καλά στεγνωμένο και χονδροκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (ή 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ)
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σάλτσα
  • 150 γρ. αγελαδινό γιαούρτι (όχι στραγγιστό)
  • 1 κουτ. σούπας απαλή μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας κέτσαπ, κατά προτίμηση βιολογική
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σάλτσα: Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύω καλά με το σύρμα ή με ένα πιρούνι. Αφήνω τη σάλτσα κατά μέρος.
  • Βήμα 2 Σαλάτα: Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνω το σπανάκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια (ή το ξερό κρεμμύδι), αλάτι και πιπέρι. Σοτάρω τα υλικά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι το σπανάκι να μαραθεί και να πέσει ο όγκος του.
  • Βήμα 3 Προσθέτω το σκόρδο και το σοτάρω για 2 λεπτά, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του. Τέλος, ρίχνω τη σάλτσα γιαουρτιού, ανακατεύω για να απλωθεί παντού (ή κουνάω έντονα το σκεύος) και αποσύρω από τη φωτιά.
  • Βήμα 4 Σερβίρω τη σαλάτα αμέσως, ζεστή.


Dina’s Daily RecipesΠικάντικο ρολό κοτόπουλο, γεμιστό με πιπεριές

Dina’s Daily RecipesΡύζι τηγανητό με λαχανικά και αυγά