destination taste!

CHEESECAKE ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ, ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ

CHEESECAKE ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ, ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

 

CHEESECAKE ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ, ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ

: 6-8
: 30 min
           
: 8 hr

Γρήγορο, εύκολο και χωρίς πολλά υλικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι φρούτο σας αρέσει αρκεί να είναι φρέσκα.

Υλικά
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού μπισκότα χαρουπιού ή μουστοκούλουρα, τριμμένα
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 400 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Αrla
  • 2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • 480 ml κρέμα γάλακτος Αrla, παγωμένη
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 12-15 φρέσκα σύκα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω τα τριμμένα μπισκότα, προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω καλά για να δημιουργηθεί ένα λασπώδες μείγμα.
  • Βήμα 2 Αδειάζω το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο και πιέζω για να καλύψω όλη την επιφάνεια.
  • Βήμα 3 Πλένω καλά τα σύκα και τα σκουπίζω. Κόβω τα μισά στη μέση και τα τοποθετώ περιμέτρικά στη φόρμα, με το κομμένο μέρος προς τα έξω. Βάζω τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσω στην κρέμα.
  • Βήμα 4 Βάζω στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και το χυμό λεμονιού. Προσθέτω την παγωμένη κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη κρέμα. Προσθέτω την ζάχαρη και συνεχίζω το χτύπημα για 3-4 λεπτά ακόμα.
  • Βήμα 5 Αδειάζω την κρέμα μέσα στη φόρμα, σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω στο ψυγείο για 6-8 ώρες (ακόμα καλύτερα για όλη τη νύχτα).
  • Βήμα 6 Βγάζω το cheesecake από το ψυγείο, αφαιρώ το μεταλλικό στεφάνι και καλύπτω με τα υπόλοιπα φρέσκα σύκα.

 

 



Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο