destination taste!

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΓΑΥΡΟ

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΓΑΥΡΟ

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΓΑΥΡΟ

: 4
: 20 min
: 15 min

Νησιώτικο παραδοσιακό φαγάκι που φτιάχνεται “με το τίποτα”. Δοκιμάστε να φτιάξετε το γαύρο με τον τρόπο αυτό, για να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα μαγειρέματά του.

Υλικά
  • 300 γρ. γαύρος, καθαρισμένος από εντόσθια και κεφάλια, καλά πλυμένος και καλά στραγγισμένος
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Ζεσταίνω το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζω το γαύρο σε δόσεις, για 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας προσεκτικά, μέχρι να ροδίσει καλά. Στραγγίζω κάθε δόση σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Βήμα 2 Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με αλάτι και πιπέρι.
  • Βήμα 3 Ξαναβάζω όλες τις τηγανισμένες δόσεις γαύρου στο τηγάνι και αδειάζω τα αυγά. Ανακατεύω μια φορά και μετά αφήνω την ομελέτα να ψηθεί και τα αυγά να στερεοποιηθούν. Σερβίρω αμέσως.


Dina’s Daily RecipesΒασική ζύμη τάρτας

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια