destination taste!

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

: 4
: 10 min
: 15 min

Ξεφεύγουμε λίγο από τα κλασικά λαδερά και ετοιμάζουμε τα φασολάκια με τον κινέζικο τρόπο, δηλαδή τηγανισμένα σε δυνατή φωτιά και για ελάχιστα λεπτά.

Υλικά
  • 400 γρ. πράσινα φασολάκια «στρογγυλά», φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • 2 κουτ. σούπας σησαμέλαιο (ή ελαιόλαδο)
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκια ρίζα τζίντζερ, ψιλοκομμένη (ή 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό, σε σκόνη)
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί (ή ρυζόξιδο, κατά προτίμηση βιολογικό –θα το βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα ή σε μαγαζιά με ασιατικά τρόφιμα ή σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • 2 κουτ. σούπας σουσάμι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 καυτερή πιπερίτσα τσίλι, καθαρισμένη και ψιλοκομμένη (ή λιγότερη ποσότητα, αν δεν αντέχετε τα καυτερά)
  • 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση βιολογική
  • λίγο αλάτι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει, ρίχνω τα φασολάκια και τα βράζω για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, αλλά να παραμείνουν τραγανά και «αλ ντέντε». Τα στραγγίζω και τα ξεπλένω αμέσως σε κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός και να μείνουν τραγανά και πράσινα.
  • Βήμα 2 Τα στραγγίζω πολύ καλά.
  • Βήμα 3 Σε ένα γουόκ ή σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα) ζεσταίνω το σησαμέλαιο (ή το ελαιόλαδο), σε πολύ δυνατή φωτιά και τηγανίζω τα καλά στραγγισμένα φασολάκια, για 4 – 5 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ συχνά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Βήμα 4 Γέρνω ελαφρώς το σκεύος και με ένα κουτάλι αφαιρώ το περισσότερο λάδι, αφήνοντας μια μικρή ποσότητα (περίπου 1 κουτ. σούπας). Προσθέτω το τζίντζερ, το σκόρδο, το ξίδι, το σουσάμι, τη ζάχαρη, την καυτερή πιπερίτσα και τη σάλτσα σόγιας (αλάτι δεν χρειάζεται γιατί η σάλτσα σόγιας είναι αλμυρό άρτυμα). Ανακατεύω καλά και συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλο 1 λεπτό, πάντα ανακατεύοντας.
  • Βήμα 5 Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά και σερβίρω τα φασολάκια αμέσως, μαζί με τη σάλτσα τους.


Dina’s Daily RecipesΚουραμπιέδες με φιστίκι Αιγίνης & κράνμπερις

Dina’s Daily RecipesΒασιλόπιτα με πετιμέζι