destination taste!

ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΨΗΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΠΕΣΤΡΟΦΑΣ

ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΨΗΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΠΕΣΤΡΟΦΑΣ

ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΨΗΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΠΕΣΤΡΟΦΑΣ

: 4
: 10 min
: 55 min

Ένα ξεχωριστό συνοδευτικό για να ξεφύγετε από τα καθιερωμένα. Διαλέξτε τις μικρές και στρογγυλές πατατούλες για φούρνο και αποφύγετε τις μεγαλύτερες, για να έχετε τέλειο και ομοιόμορφο ψήσιμο.

Υλικά
  • 500 – 700 γρ. μικρές πατατούλες για φούρνο, κατά προτίμηση βιολογικές, πλυμένες και καλά βουρτσισμένες, με τη φλούδα τους, κομμένες στη μέση
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά σε σκόνη (ή την υπέροχα μυρωδάτη καπνιστή που θα βρείτε σε όλα τα μπαχαράδικα)
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για την κρέμα πέστροφας
  • 1 φιλέτο καπνιστής πέστροφας (αποτελείται από τη μισή πέστροφα, χωρίς δέρμα και κόκαλα –θα τη βρείτε συσκευασμένη σε κενό, στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
  • 1 κουτ. σούπας καλής ποιότητας μαγιονέζα
  • 3 κουτ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι
  • 3 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού, κατά προτίμηση βιολογικού
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
  • Βήμα 2 Βάζω τις κομμένες πατατούλες σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί, τις περιχύνω με το ελαιόλαδο και τις πασπαλίζω με την πάπρικα (γλυκιά ή καπνιστή), τη σκόνη κόλιανδρου, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά με τα χέρια μου τις πατάτες μέσα στο ταψί και τις απλώνω ξανά σε μονή στρώση. Τις ψήνω για 45 – 55 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν.
  • Βήμα 3 Για την κρέμα καπνιστής πέστροφας: Ρίχνω όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν ένας λείος και αφράτος πολτός.
  • Βήμα 4 Σερβίρω τις πατάτες σαν συνοδευτικό και βάζω την κρέμα πεστροφας σε ένα μπολάκι, για να βάλει ο καθένας όση ποσότητα επιθυμεί.


Dina’s Daily RecipesΒασική ζύμη τάρτας

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια