destination taste!

ΠΑΤΑΤΕΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

: 6
: 30 min
: 45 min

Αν έχετε βαρεθεί τις τηγανητές πατάτες ή τις συνηθισμένες πατάτες φούρνου δοκιμάστε αυτή την πρωτότυπη και διαφορετική προτάση με πρωτότυπο, εύκολο ψήσιμο και απίθανη γεύση.

Υλικά
  • 8 μεγάλες πατάτες κατά προτίμηση βιολογικές
  • 100 γρ. καλής ποιότητας λιωμένο αγελαδινό βούτυρο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ανάμεικτα μπαχαρικά σε σκόνη (μπαχάρι, κανέλα, μοσχοκάρυδο, κανέλα, κόλιανδρο)
  • 1 κουτ. σούπας κύμινο σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το ντιπ
  • 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • ⅓ φλιτζ. τσαγιού έτοιμη πάστα από πιπεριές Φλωρίνης
  • μερικές σταγόνες ταμπάσκο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC.
  • Βήμα 2 Κόβω κυδωνάτες τις πατάτες, τις οποίες έχω πλύνει και βουρτσίσει σχολαστικά για να καθαρίσει τελείως η φλούδα τους. Τις βράζω σε μπόλικο αλατισμένο νερό (χωρίς να τις ξεφλουδίσω), μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην κομματιαστούν. Τις στραγγίζω και τις αφήνω να κρυώσουν.
  • Βήμα 3 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το βούτυρο, το ελαιόλαδο, τα ανάμεικτα μπαχαρικά, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά μέχρι να φτιάξω μια πάστα. Προσθέτω τις πατάτες και ανακατεύω καλά αλλά προσεκτικά, με τα χέρια μου για να καλυφθούν όσο καλύτερα γίνεται με την πάστα.
  • Βήμα 4 Απλώνω τις πατάτες στο μεγάλο ταψί του φούρνου, σε μονή στρώση και τις ψήνω για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα. Τις σερβίρω με ένα δροσερό ντιπ.
  • Βήμα 5 Για το ντιπ: Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω καλά όλα τα υλικά.


Dina’s Daily RecipesΒασική ζύμη τάρτας

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια