Πατάτες πικάντικες με μπαχαρικά
Υλικά
Για το ντιπ
Εκτέλεση
Για τις πατάτες
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC.
Κόβω κυδωνάτες τις πατάτες, τις οποίες έχω πλύνει και βουρτσίσει σχολαστικά για να καθαρίσει τελείως η φλούδα τους. Τις βράζω σε μπόλικο αλατισμένο νερό (χωρίς να τις ξεφλουδίσω), μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην κομματιαστούν. Τις στραγγίζω και τις αφήνω να κρυώσουν. -
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη), το ελαιόλαδο, τα ανάμεικτα μπαχαρικά, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά μέχρι να φτιάξω μια πάστα. Προσθέτω τις πατάτες και ανακατεύω καλά αλλά προσεκτικά, με τα χέρια μου για να καλυφθούν όσο καλύτερα γίνεται με την πάστα.
-
Απλώνω τις πατάτες στο μεγάλο ταψί του φούρνου, σε μονή στρώση και τις ψήνω για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα. Τις σερβίρω με ένα δροσερό ντιπ.
User Reviews
Tastes great!