destination taste!

ΣΑΡΛΟΤ ΚΟΥΜΚΟΥΑΤ ΜΕ ΜΑΝΤΟΛΕΣ

ΣΑΡΛΟΤ ΚΟΥΜΚΟΥΑΤ ΜΕ ΜΑΝΤΟΛΕΣ

ΣΑΡΛΟΤ ΚΟΥΜΚΟΥΑΤ ΜΕ ΜΑΝΤΟΛΕΣ

: 6-8
: 30 min
           
: 5 hr

Αυτό το μικροσκοπικό φρουτάκι με την τόσο εκρηκτική γεύση και το υπέροχο άρωμα είναι το σύμβολο της Κέρκυρας. Αναζητήστε το και θα το βρείτε σε πολλές μορφές… Μαρμελάδα, λικέρ, μάντολες, γλυκό κουταλιού. Εγώ τα έχω αγαπήσει όλα.

Υλικά
  • 18-20 μπισκότα σαβαγιάρ
  • 500 γρ. μαρμελάδα κουμκουάτ
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος, παγωμένη
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 15 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 100 γρ. μάντολες, χοντροσπασμένες
  • 200 ml λικέρ κουμκουάτ
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζω τις ζελατίνες να μουλιάσουν καλά. Βάζω τη μισή μαρμελάδα σε ένα κατσαρολάκι και τη ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά (δεν πρέπει να βράσει).
  • Βήμα 2 Στύβω τις ζελατίνες καλά με τα χέρια μου και τις ρίχνω στο κατσαρολάκι με τη ζεστή μαρμελάδα. Ανακατεύω καλά για να λιώσουν οι ζελατίνες και αποσύρω από τη φωτιά.
  • Βήμα 3 Αφήνω την μαρμελάδα για 20 λεπτά μέχρι να γίνει χλιαρή και προσθέτω την υπόλοιπη μαρμελάδα.
  • Βήμα 4 Βάζω την παγωμένη κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη στο μπολ του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να φτιάξω μια σαντιγί όχι πολύ σφιχτή. Θα πρέπει να έχει τη μορφή γιαουρτιού.
  • Βήμα 5 Προσθέτω σταδιακά την σαντιγί στο κρύο μίγμα μαρμελάδας και ανακατεύω απαλά με μια σπάτουλα για να δημιουργηθεί μια απαλή μους.
  • Βήμα 6 Στρώνω με διάφανη μεμβράνη μια φόρμα για σαρλότ ή ένα βαθύ μπολ.
  • Βήμα 7 Βάζω το λικέρ κουμκουάτ σε ένα μπολ και βουτάω στιγμιαία τα μπισκότα. Καλύπτω την περιφέρεια του μπολ με όρθια μπισκότα σαβαγιάρ.
  • Βήμα 8 Αδειάζω τη μισή μους στο κέντρο και ισιώνω με ένα κουτάλι. Σκορπίζω λίγες μάντολες και καλύπτω με 2-3 μπισκότα σπασμένα.
  • Βήμα 9 Σκεπάζω με την υπόλοιπη μους και τελειώνω με μια στρώση μπισκότα.
  • Βήμα 10 Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 4-5 ώρες μέχρι να σφίξει.
  • Βήμα 11 Βγάζω το γλυκό από το ψυγείο και με τη βοήθεια της μεμβράνης αναποδογυρίσω σε μια πιατέλα. Στολίζω με τις υπόλοιπες μάντολες και σερβίρω αμέσως.


Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια