Μπρόκολο γιαχνί

proetoimasia magirema servirisma anamoni logo-design-like-for-like video button
10΄ 35΄ 4 μερίδες  –

 

Η τριμμένη πατάτα είναι μια εξαιρετική λύση για «δεμένες» πυκνές σάλτσες γιατί περιέχει άμυλο και μελώνει ωραία. Ετσι μπορεί να αντικαταστήσει το κορν φλάουρ ή την κρέμα γάλακτος, σε μαγειρευτά και σούπες.
Υλικά Εκτέλεση
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, τριμμένα στον τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  • 1 κονσέρβα ολόκληρα αποφλοιωμένα ντοματάκια, με το χυμό τους, τα οποία κόβουμε κονκασέ
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 μεγάλη πατάτα, κατά προτίμηση βιολογική, τριμμένη στον τρίφτη και στυμμένη με τα χέρια μας
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι, στραγγισμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 4 μέτρια μπρόκολα, χωρισμένα στα μπουκετάκια τους, πλυμένα και σκουπισμένα
  • 100 γρ. φέτα, προαιρετικά, για το σερβίρισμα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω 2 – 3 κουτ. σούπας νερό, ρίχνω τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα αχνίζω για 2 – 3 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτω το ελαιόλαδο και τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύω καλά και ρίχνω τα κομμένα ντοματάκια με το χυμό τους και την κανέλα. Προσθέτω 800 – 1.000 ml ζεστό νερό, την πατάτα, τις πιπεριές Φλωρίνης, τα μπουκετάκια του μπρόκολου, αλάτι και πιπέρι και αφήνω το μείγμα να ξαναπάρει μια βράση.
Χαμηλώνω καλά τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 25 – 30 λεπτά με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο και η σάλτσα να δέσει και να μείνει με το λαδάκι της. Σερβίρω το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου, όπως όλα τα λαδερά και συνοδεύω με τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί.