destination taste!

ΜΠΡΙΑΜ ΜΕ ΜΗΛΑ

ΜΠΡΙΑΜ ΜΕ ΜΗΛΑ

ΜΠΡΙΑΜ ΜΕ ΜΗΛΑ

: 4
: 20 min
: 1 hr

Τα μήλα, μελώνουν τέλεια με το ψήσιμο και προσφέρουν τη γλύκα τους στο φαγητό, γεφυρώνοντας τέλεια τις τελευταίες καλοκαιρινές γεύσεις με τις πρώτες φθινοπωρινές.

Υλικά
  • 2 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
  • 300 γρ φέτα, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα (ή βασιλικού ή μαϊντανού)
  • ½ φλιτζ. τσαγιού παξιμάδια της αρεσκείας μας, θρυμματισμένα
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 4 κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές στρογγυλές φέτες
  • 4 μέτριες ώριμες ντομάτες, κομμένες σε φέτες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • 2 πιπεριές κέρατο, κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • 2 μήλα κόκκινα, με τη φλούδα τους, κομμένα σε μέτρια κυβάκια και χωρίς κουκούτσια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Κόβω τις μελιτζάνες κατά μήκος, σε φέτες πάχους 1 εκ., κι στη συνέχεια κόβω κάθε φέτα σε μέτρια μπαστουνάκια. Τα βάζω σε ένα σουρωτήρι, τα αλατίζω και τα αφήνω για 20 λεπτά. Τα σκουπίζω καλά με ένα καθαρό πανί.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC.
  • Βήμα 3 Σε ένα μπολ ανακατεύω το τυρί με το δυόσμο (ή το βασιλικό ή το μαϊντανό). Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω τα παξιμάδια με τη ζάχαρη.
  • Βήμα 4 Ρίχνω τις μελιτζάνες σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί και προσθέτω τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες, τις πιπεριές, τα μήλα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατεύω με τα χέρια μου. Προσθέτω το μείγμα φέτας-μυρωδικού, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 5 Πασπαλίζω με το μείγμα παξιμαδιού-ζάχαρης και την πάπρικα. Ψήνω το φαγητό για 30 λεπτά, στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 180ºC και ψήνω το φαγητό για άλλα 30 λεπτά.
  • Βήμα 6 Σερβίρω το φαγητό χλιαρό.


Dina’s Daily RecipesΒασική ζύμη τάρτας

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια