destination taste!

ΜΠΑΜΙΕΣ ΛΑΔΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

ΜΠΑΜΙΕΣ ΛΑΔΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

ΜΠΑΜΙΕΣ ΛΑΔΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

: 4
: 20 min
: 30 min

Τα λαδερά είναι τα αγαπημένα και «σοφά» πιάτα του καλοκαιριού. Οι μπάμιες είναι λίγο παρεξηγημένες και από μια έρευνα που έκανα σε γνωστούς και φίλους αποφεύγουν να τη μαγειρέψουν γιατί θεωρούν τη διαδικασία χρονοβόρα και το αποτέλεσμα μάλλον αμφίβολο. Με τη παρακάτω συνταγή θα σας λυθούν όλες οι απορίες για την προετοιμασία της φρέσκιας μπάμιας γιατί είμαι σίγουρη πως οι νέες νοικοκυρές τις γνωρίζουν μόνο στη κατεψυγμένη τους μορφή.

Υλικά
  • 750 γρ. φρέσκιες μπάμιες, καθαρισμένες και λιασμένες ή φουρνισμένες
  • 3 κολοκυθάκια πλυμένα και κομμένα σε μέτριες ροδέλες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • 2 μεγάλες ντομάτες, ώριμες, τριμμένες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο μπαχάρι τριμμένο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα τηγάνι, σε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σοτάρω το τριμμένο κρεμμύδι το οποίο το έχω αλατίσει ελαφρώς. Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι το πασπαλίζω με πιπέρι και το μπαχάρι.
  • Βήμα 2 Μεταφέρω το σοταρισμένο κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα. Πάνω από το κρεμμύδι στρώνω τις μπάμιες, τα κολοκυθάκια, το μαϊντανό. Πάνω από τα λαχανικά απλώνω τις τριμμένες ντομάτες, περιχύνω με το ελαιόλαδο και συμπληρώνω με νερό . Το νερό θα πρέπει να σκεπάζει ελαφρώς τα υλικά. Αλατοπιπερώνω και καρυκεύω το φαγητό με το μπαχάρι. Σκεπάζω τη κατσαρόλα και αφήνω το φαγητό σε μέτρια φωτιά να πάρει μια βράση. Χαμηλώνω λίγο τη θερμοκρασία και αφήνω να σιγοβράσουν για 20 με 25 λεπτά. Το φαγάκι θα βράσει, οι μπάμιες θα μαλακώσουν και θα μελώσει η σάλτσα. Την ώρα του σερβιρίσματος προσθέτω το χυμό λεμονιού.
  • Βήμα 3 Παραδοσιακά και αγαπημένα τα λαδερά αγαπούν τη συνοδεία του εθνικού μας τυριού, οπότε εδώ ένα κομμάτι «αληθινής» φέτας θα ήταν ο απόλυτος συνδυασμός.


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο