destination taste!

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΑΡΑΚΑ

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΑΡΑΚΑ

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΑΡΑΚΑ

: 4
: 20 min
: 35 min

Κλασσικό λαδερό φαγητό με λαχανικά. Αν δεν βρούμε φρέσκες αγκινάρες και αρακά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα. Γίνονται το ίδιο νόστιμα.

Υλικά
  • 8 αγκινάρες καθαρισμένες φρέσκες, ή κατεψυγμένες
  • 500 γρ. αρακά
  • 2 καρότα, κομμένα σε μικρά καρέ
  • 3 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες ξεσποριασμένες κομμένες σε μικρά καρέ
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτω το κρεμμύδι και σοτάρω για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Ρίχνω το καρότο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα. Προσθέτω τις αγκινάρες, τον αρακά, τις πατάτες, τις ντομάτες, ανακατεύω και αλατοπιπερώνω.
  • Βήμα 2 Προσθέτω 1 φλυτζάνι ζεστό νερό και αφήνω το φαγητό να μαγειρευτεί για 30-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μείνει μόνο με το λαδάκι του. Λίγο πριν σβήσω το φαγητό, προσθέτω τον άνηθο και δοκιμάζω για το αλάτι.
  • Βήμα 3 Σερβίρω το φαγητό ζεστό ή χλιαρό.


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο