destination taste!

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΝΤΣΟΥΓΙΑΣ

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΝΤΣΟΥΓΙΑΣ

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΝΤΣΟΥΓΙΑΣ

: 5
: 15 min
: 1 hr 30 min
           
: 12 hr

Πρόκειται για παραδοσιακό Μαροκινό φαγητό που σερβίρεται ως σαλάτα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε περισσεύματα από ρεβίθια σούπα, καλά στραγγισμένα από το ζωμό τους.

Υλικά
  • 250 γρ. ρεβίθια αποφλοιωμένα
  • 250 γρ. τόνος κονσέρβας σε λάδι, καλά στραγγισμένος και ψιλοκομματιασμένος
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 1 μικρό μαρούλι, χωρισμένο στα φύλλα του, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • Για τη σάλτσα αντσούγιας
  • 6 φιλέτα αντσούγιας σε λάδι, καλά στραγγισμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδου, κομμένη στη μέση
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Ρεβίθια: Μουσκεύω αποβραδίς τα ρεβίθια σε άφθονο κρύο νερό. Τα ξεπλένω καλά και τα βάζω σε μια κατσαρόλα. Τα καλύπτω με άφθονο κρύο νερό, τα αφήνω να πάρουν μια βράση και ξαφρίζω για μερικά λεπτά, μέχρι να σταματήσει να παράγεται αφρός. Μετριάζω τη φωτιά και βράζω τα ρεβίθια για 1 – 1½ ώρα (ανάλογα με το πόσο βραστερά είναι), μέχρι να μαλακώσουν. Τα τελευταία 5 λεπτά αλατίζω.
  • Βήμα 2 Στραγγίζω τα ρεβίθια και τα αφήνω να κρυώσουν τελείως. Τα βάζω σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω τον τόνο, τα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια, τις πιπεριές, το μαρούλι και το μαϊντανό. Ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 3 Σάλτσα αντσούγιας: Βάζω στο μπλέντερ (ή στο μούλτι) τις αντσούγες, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξίδι και άφθονο πιπέρι και τα χτυπάω καλά, μέχρι να φτιάξω μια λεία πάστα.
  • Βήμα 4 Αδειάζω τη σάλτσα στη σαλάτα, ανακατεύω και σερβίρω αμέσως.


Dina’s Daily RecipesΒασική ζύμη τάρτας

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια