destination taste!

ΝΤΟΜΑΤΟΡΥΖΟ ΣΚΟΡΔΑΤΟ

ΝΤΟΜΑΤΟΡΥΖΟ ΣΚΟΡΔΑΤΟ

ΝΤΟΜΑΤΟΡΥΖΟ ΣΚΟΡΔΑΤΟ

: 4-6
: 15 min
: 20 min

Το ρύζι καρολίνα δίνει πιλάφι μελωμένο που μοιάζει με ριζότο. Αν το θέλουμε σπυρωτό, επιλέγουμε ρύζι κίτρινο, μακρύκοκο, το οποίο θα μαγειρέψουμε στον ίδιο χρόνο αλλά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα. Η αναλογία ρυζιού-νερού είναι ίδια με της καρολίνας.

Υλικά
  • 450 γρ. ρύζι Καρολίνα (το μετράμε σε φλιτζάνια τσαγιού για να υπολογίσουμε την ποσότητα νερού)
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 3 πιπεριές κέρατο, ψιλοκομμένες
  • 4 – 5 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 3 – 4 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα (ή 1½ κουτ. γλυκού ξερός, τριμμένος)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Ρίχνω το ρύζι σε ένα ψιλό σουρωτήρι και το ξεπλένω καλά, μέχρι το νερό να βγαίνει διάφανο. Το στραγγίζω καλά.
  • Βήμα 2 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τις πιπεριές για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω το σκόρδο και σοτάρω για 1/2 λεπτό, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του αλλά να μην ροδίσει.
  • Βήμα 3 Προσθέτω τις τριμμένες ντομάτες και μαγειρεύω για 5 λεπτά. Τέλος ρίχνω νερό, δυόμιση φορές περισσότερο από την ποσότητα του ρυζιού (για κάθε φλιτζάνι ρύζι υπολογίζω 2½ φλιτζάνια νερό).
  • Βήμα 4 Μόλις το νερό πάρει βράση ρίχνω το ρύζι, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω. Χαμηλώνω τη φωτιά στο μέτριο και σκεπάζω την κατσαρόλα. Μαγειρεύω για 15 λεπτά, μέχρι το ρύζι να μελώσει.
  • Βήμα 5 Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω τα μυρωδικά και ανακατεύω απαλά με μια ξύλινη κουτάλα. Αφήνω το ρύζι κατά μέρος για 20 λεπτά μέχρι να «σταθεί» και σερβίρω.


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο