destination taste!

ΚΟΧΥΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

ΚΟΧΥΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

ΚΟΧΥΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

: 4
: 30 min
: 30 min

Χορταστικές και εντυπωσιακές στην εμφάνιση, οι κοχύλες συγκρατούν τέλεια την κρεμώδη γέμιση. Αξίζει να τις αναζητήσετε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, σίγουρα όμως θα τις βρείτε σε όλα τα ντελί και παντοπωλεία που ειδικεύονται στις ιταλικές λιχουδιές.

Υλικά
  • 25 κοχύλες (μεγάλου μεγέθους ζυμαρικά σε σχήμα κοχυλιού, ειδικά για γέμισμα –τα βρίσκουμε σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ, σε παντοπωλεία και στα ιταλικά ντελί)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κασέρι, τριμμένο
  • Για τη γέμιση
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 500 γρ. πράσα (μόνο το λευκό μέρος), ψιλοκομμένα
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 200 γρ. ανθότυρο, λιωμένο με το πιρούνι
  • 2 κουτ. σούπας καλής ποιότητας κέτσαπ, κατά προτίμηση βιολογική (ή 1 γεμάτη κουτ. σούπας καλής ποιότητας πελτές ντομάτας)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χονδρά κοτσάνια)
  • 200 γρ. καπνιστό ζαμπόν (από χοιρινό ή γαλοπούλα), ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, ελαφρώς χτυπημένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σάλτσα
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 250 ml κρέμα γάλακτος (1 μικρό πακέτο) ή 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κουτ. σούπας κέτσαπ καλής ποιότητας, κατά προτίμηση βιολογική
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βράζω τις κοχύλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, υπολογίζοντας 2 – 3 λεπτά λιγότερα από τον χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο τους (το μαγείρεμά τους θα ολοκληρωθεί αργότερα, στο φούρνο). Τις στραγγίζω και τις αφήνω κατά μέρος, ζεστές.
  • Βήμα 2 Σάλτσα: Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά όλα τα υλικά της και τα αφήνω κατά μέρος.
  • Βήμα 3 Γέμιση: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα πράσα για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο, ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά. Οταν κρυώσουν ελαφρώς τα πολτοποιώ στο μπλέντερ (ή τα λιώνω καλά με ένα πιρούνι) και ρίχνω τον πολτό σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτω το κομματιασμένο ανθότυρο, την κέτσαπ (ή τον πελτέ), τον άνηθο, το ζαμπόν, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά. Τέλος, προσθέτω το αυγό και ανακατεύω καλά για να ενσωματωθεί στο μείγμα και το αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 4 Κοχύλες: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC.
  • Βήμα 5 Λαδώνω ελαφρώς ένα ευρύχωρο και βαθύ ταψί που να χωράει τις κοχύλες σε μονή στρώση. Τις αραδιάζω στο ταψί, με το άνοιγμά τους προς τα πάνω, και τις γεμίζω κατά τα 3/4 με το μείγμα της γέμισης. Το άνοιγμά τους είναι σχετικά μεγάλο και γεμίζουν εύκολα με ένα κουταλάκι του γλυκού, αλλιώς τις γεμίζω με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής.
  • Βήμα 6 Τις περιχύνω με τη σάλτσα και από πάνω ρίχνω αλάτι, πιπέρι και φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο. Τέλος, πασπαλίζω ομοιόμορφα με το τριμμένο κασέρι και βάζω το ταψί σε ένα από τα μεσαία ράφια του φούρνου.
  • Βήμα 7 Ψήνω το φαγητό για 25 – 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η κρέμα. Σερβίρω τις κοχύλες ζεστές ή χλιαρές και τις συνοδεύω με πράσινη σαλάτα.


Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια