προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 λεπ Cook Time 30 λεπ Total Time 45 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Χωρίζω την κολοκύθα σε δύο ίσα μέρη των 300 γρ. Περνάω το ένα μέρος από την χονδρή πλευρά του τρίφτη και κόβω το άλλο σε μικρά κυβάκια, σαν ζάρια.

  2. Βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μέτρια κατσαρόλα και  προσθέτω 1 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και το κριθαράκι. Όταν το νερό ξαναπάρει βράση ρίχνω την τριμμένη κολοκύθα, χαμηλώνω ελαφρώς τη φωτιά και σιγοβράζω το μείγμα για περίπου 20 λεπτά, μέχρι κριθαράκι και κολοκύθα να μαλακώσουν καλά.

  3. Στραγγίζω καλά το μείγμα, νοστιμίζω με αλατοπίπερο, ανακατεύω και το αφήνω κατά μέρος.
    Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω τα υπόλοιπο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρω τα κυβάκια κολοκύθας για 6 - 8 λεπτά, μέχρι να πιουν τα υγρά που θα βγάλουν, να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Πασπαλίζω με το κύμινο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω και σοτάρω για άλλο 1 λεπτό. Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά.

  4. Μοιράζω το κριθαράκι σε 4 πιάτα, συμπληρώνω με τους σοταρισμένους κύβους κολοκύθας και σκορπίζω από πάνω τη θρυμματισμένη φέτα. Πασπαλίζω με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω αμέσως.

Keywords: κριθαράκι με κολοκύθα,φέτα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση