destination taste!

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣ ΨΗΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣ ΨΗΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣ ΨΗΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ

: 12-15
: 30 min
: 55 min
           
: 3 hr

Καλοκαιρινό μεζεδάκι με ελαφριά μους ντομάτας. Ότι πρέπει για να συνοδέψει τα δροσερά κοκτέιλ σας.

Υλικά
  • 1 δόση ζύμη μπριζέ με γιαούρτι
  • 500 γρ. ντομάτες ώριμες και σφιχτές
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • ½ ματσάκι σχοινόπρασο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 240 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 φύλλα ζελατίνας
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγα ντοματίνια για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τα ταρτάκια: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 2 Ανοίγω τη ζύμη με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο. Κόβω σε τετράγωνα ή σε κύκλους και τα μεταφέρω σε βουτυρωμένα τσέρκια. Πιέζω με τα δάχτυλά μου να κολλήσουν καλά και ψήνω για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς.
  • Βήμα 3 Για την μους: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 4 Πλένω καλά τις ντομάτες, τις κόβω στα τέσσερα και τις απλώνω σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Σκορπίζω το κρεμμύδι και το σκόρδο και αλατοπιπερώνω και ραντίζω με το ελαιόλαδο. Ψήνω τις ντομάτες για 15-20 λεπτά.
  • Βήμα 5 Βγάζω το ταψί από το φούρνο και ρίχνω όλα τα υλικά στο μπλέντερ και προσθέτω το σχοινόπρασο. Πολτοποιώ μέχρι να λιώσουν εντελώς και αδειάζω το μείγμα σε μια κατσαρολίτσα. Προσθέτω τον γλυκάνισο, την ζάχαρη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και βράζω για 15 λεπτά.
  • Βήμα 6 Βάζω τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν. Τα στοίβω καλά με τα χέρια και τα προσθέτω στην κατσαρόλα με την σάλτσα. Ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθούν εντελώς και αποσύρω από την φωτιά. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει εντελώς.
  • Βήμα 7 Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με το σύρμα (ή στο μίξερ) σε σφιχτή σαντιγί. Πετάω τον αστεροειδή γλυκάνισο από την σάλτσα και την ρίχνω λίγη λίγη στην σαντιγί, ανακατεύοντας ταυτόχρονα με απαλές κινήσεις μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  • Βήμα 8 Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω την μους στο ψυγείο για 3 ώρες.
  • Βήμα 9 Μεταφέρω την μους σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζω τα ταρτάκια.
  • Βήμα 10 Στολίζω με τα ντοματίνια και σερβίρω αμέσως.
 


Dina’s Daily RecipesΠικάντικο ρολό κοτόπουλο, γεμιστό με πιπεριές

Dina’s Daily RecipesΡύζι τηγανητό με λαχανικά και αυγά