destination taste!

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΩΜΗ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ, ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ-ΣΚΟΡΔΟΥ

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΩΜΗ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ, ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ-ΣΚΟΡΔΟΥ

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΩΜΗ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ, ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ-ΣΚΟΡΔΟΥ

: 4
: 20 min

To πιο γρήγορο πιάτο που έχω φτιάξει που δεν απαιτεί μαγείρεμα, εκτός από το χρόνο που αφιερώνω για το βράσιμο των ζυμαρικών. Ο πολτός σκόρδου είναι που δίνει την ένταση που χρειάζεται χωρίς όμως, να το κάνει βαρύ όπως θα γινόταν αν χρησιμοποιήσω ωμό σκόρδο.

Υλικά
  • 400 γρ. λιγκουίνι
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, μαζί με το πράσινο μέρος τους, ψιλοκομμένα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κονσέρβες τόνος σε νερό, καλά στραγγισμένος και κομματιασμένος
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
  • 12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια από θυμάρι φρέσκο (σε φυτώρια ή σε μικρά πακετάκια, στα σούπερ μάρκετ) ή 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βράζω τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους προσθέτοντας τα φύλλα δάφνης. Τα στραγγίζω κρατώντας ¼ φλιτζ. νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το γιαούρτι, την κρέμα σκόρδου, τη μουστάρδα, το νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτω τον τόνο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια και τα λιγκουίνι και ανακατεύω καλά με δύο πηρούνια.
  • Βήμα 3 Πασπαλίζω με το θυμάρι και λίγο ακόμα φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΚΟΡΔΑΤΗ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΣΤΕΣ ΣΚΟΡΔΟΥ

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΚΟΡΔΑΤΗ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΣΤΕΣ ΣΚΟΡΔΟΥ

Το γνωστό σε όλους σκορδόψωμο αποκτά σχήμα, χρώμα και άρωμα. Οι δύο πολτοί σκόρδου το κάνει ιδιαίτερα ευπαρουσίαστο. Χωρίστε τα σκορδομπαλάκια και φτιάξτε σάντουιτς ή συνοδέψτε ένα αρωματικό κοκκινιστό.

ΝΙΟΚΙ ΠΑΤΑΤΑΣ

ΝΙΟΚΙ ΠΑΤΑΤΑΣ

Η συνταγή είναι εξαιρετικά απλή, αν και ελαφρώς χρονοβόρα, αλλά το αποτέλεσμα θα μας αποζημιώσει. Προσέχουμε με την προσθήκη αλευριού: το πολύ αλεύρι κάνει τα νιόκι βαριά, σκληρά και άγρια, ενώ το λιγοστό τα κάνει υπερβολικά μαλακά…



Dina’s Daily Recipes«Δεματάκια» έκπληξη με λαχανικά, φιρίκι και μπλε τυρί

Dina’s Daily RecipesΜελιτζάνες σαγανάκι με λαδοτύρι Μυτιλήνης