destination taste!

ΣΟΥΔΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΡΦΕ ΦΡΑΟΥΛΑ ΚΑΙ ΡΟΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΣΟΥΔΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΡΦΕ ΦΡΑΟΥΛΑ ΚΑΙ ΡΟΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΣΟΥΔΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΡΦΕ ΦΡΑΟΥΛΑ ΚΑΙ ΡΟΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

: 20-25
: 35 min
: 20 min

Εντυπωσιακά, δροσερά και φραουλένια σουδάκια. Μπορείτε να φτιάξετε τα σουδάκια αρκετές μέρες πριν και να τα διατηρήσετε σε κλειστό κουτί μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε.

Υλικά
  • 130 γρ. γάλα πλήρες
  • 130 γρ. νερό
  • 130 γρ. βούτυρο
  • 165 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 μεγάλα αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 600-700 γρ. παγωτό παρφέ φράουλα, ΔΩΔΩΝΗ
  • 200 γρ. ροζ σοκολάτα σε σταγόνες (θα την βρείτε σε όλα τα σούπερ μάρκετ)
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζω το γάλα, το νερό, το βούτυρο και το αλάτι. Βάζω στη φωτιά και αφήνω να πάρουν βράση τα υλικά και να λιώσει το βούτυρο.
  • Βήμα 2 Χαμηλώνω τη φωτιά και ρίχνω το αλεύρι. Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύω δυνατά μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη που ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλα. Αποσύρω από τη φωτιά και αδειάζω τη ζύμη μέσα στον κάδο του μίξερ.
  • Βήμα 3 Βάζω σε λειτουργία το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα και ρίχνω το πρώτο αυτό. Μόλις ενσωματωθεί εντελώς, προσθέτω το δεύτερο. Συνεχίζω την διαδικασία με τον ίδιο ρυθμό μέχρι να προσθέσω όλα τα αυγά.
  • Βήμα 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
  • Βήμα 5 Στρώνω τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί. Βάζω την ζύμη σε ένα κορνέ και φτιάχνω μικρές μπαλίτσες ζύμη φροντίζοντας να έχουν απόσταση μεταξύ τους.
  • Βήμα 6 Βάζω στο φούρνο και ψήνω για 10 λεπτά. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα.
  • Βήμα 7 Βγάζω τα σουδάκια και τα αφήνω σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
  • Βήμα 8 Σε ένα μικρό μπολ βάζω την ροζ σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνω στα μικροκύματα για λίγα δευτερόλεπτα. Ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 9 Βγάζω το παγωτό από το ψυγείο.
  • Βήμα 10 Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω το κάθε σουδάκι στη μέση. Με ένα σκουμπ φτιάχνω μικρές μπάλες από το παγωτό και τοποθετώ την μπαλίτσα στο κάτω κομμάτι του σου.
  • Βήμα 11 Σερβίρω τα σουδάκια σε μια πιατέλα και με ένα κουτάλι τα καλύπτω με την ροζ σάλτσα σοκολάτας.


Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια