destination taste!

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΒΑΚΑΛΑΟ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΒΑΚΑΛΑΟ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΒΑΚΑΛΑΟ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ

: 4
: 10 min
: 30 min

Απλό αλλά ιδιαίτερο ριζότο με την δύναμη του καπνιστού βακαλάου. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερα μπαχάρια και αρώματα αφού το καπνιστό ψαράκι θα απογειώσει τη γεύση.

Υλικά
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • το λευκό μέρος από 1 πράσο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 300 γρ. ρύζι για ριζότο (αρμπόριο, καρναρόλι ή Καρολίνα Σερρών)
  • 400 γρ. βακαλάο καπνιστό, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 1.000 ml ζωμό λαχανικών
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω το ρύζι και το σοτάρω για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γυαλίσουν καλά οι κόκκοι του.
  • Βήμα 2 Με μια κουτάλα της σούπας ρίχνω μια δόση από το ζωμό που σιγοβράζει στη διπλανή κατσαρόλα. Ανακατεύω πολύ συχνά (όχι όμως και ασταμάτητα) με μια ξύλινη κουτάλα, πάντα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, μέχρι το υγρό να απορροφηθεί από το ρύζι.
  • Βήμα 3 Συνεχίζω τη διαδικασία προσθέτοντας σταδιακά το ζωμό σε δόσεις, φροντίζοντας να ρίχνω κάθε δόση όταν η προηγούμενη έχει πια απορροφηθεί. Το ριζότο θα είναι έτοιμο σε περίπου 20 – 25 λεπτά, μέχρι να μελώσει όμορφα αλλά οι κόκκοι του ρυζιού να «κρατάνε» στο δόντι.
  • Βήμα 4 Περίπου 5 λεπτά πριν αποσύρω από τη φωτιά ρίχνω στο ριζότο τον βακαλάο, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύω απαλά.
  • Βήμα 5 Σερβίρω το ριζότο αμέσως και πασπαλίζω με τον ψιλοκομμένο άνηθο.

Related Posts

ΠΙΤΣΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΜΕ ΓΑΥΡΟ ΜΑΡΙΝΑΤΟ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΠΙΤΣΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΜΕ ΓΑΥΡΟ ΜΑΡΙΝΑΤΟ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Γρήγορες και απίστευτα νόστιμες αυτές οι μικρές πίτσες σερβίρονται εύκολα στο καθημερινό τραπέζι. Ο μαρινάτος γαύρος είναι από τα αγαπημένα μου εδέσματα που δίνουν άρωμα καλοκαιριού.

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΟΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΛΑΚΕΡΔΑΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΟΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΛΑΚΕΡΔΑΣ

Αγαπημένο σαλατικό το σπανάκι αλλά χρειάζεται μια μικρή ενίσχυση στη γεύση. Η λακέρδα είναι ότι καλύτερο για να κάνει τη σαλάτα μας χορταστική και πικάντικη.