προορισμός…γεύση!

Με τα πρώτα κολοκυθάκια της άνοιξης όταν τα λουλούδια είναι τρυφερά, φτιάχνουμε το καλύτερο μεζεδάκι για ούζο. Τα μικρά κολοκυθάκια τα κρατάω ενωμένα και τα τηγανίζω ταυτόχρονα.

louloudakia pinit
0 Add to Favorites

Κολοκυθολούλουδα γεμιστά με φέτα και μυζήθρα

Prep Time 15 min Cook Time 5 min Rest Time 30 min Total Time 50 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Βάζω τα κολοκυθάκια και τα λουλουδάκια σε ένα μπολ και κρύο νερό και τα πλένω απαλά

  2. Τα στραγγίζω και τα σκουπίζω απαλά με χαρτί κουζίνας

  3. Σε ένα μπολ ανακατεύω τη φέτα, την μυζήθρα, τα αυγά, τον δυόσμο, λίγο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  4. Με ένα κουταλάκι γεμίζω τα λουλουδάκια με μπόλικη γέμιση μέχρι επάνω

  5. Βάζω μια κατσαρόλα με αρκετό ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά

  6. Σε ένα μπολ ανακατεύω τα υλικά για τον χυλό

  7. Βουτάω ένα ένα τα λουλουδάκια και τα τηγανίζω για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν

  8. Στο ίδιο κατσαρολάκι τηγανίζω και τα μικρά κολοκυθάκια

  9. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν

  10. Τα σερβίρω ζεστά με το αρωματισμένο γιαούρτι

author-sign

Δείτε επίσης...