destination taste!

ΣΚΟΡΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ

ΣΚΟΡΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ

ΣΚΟΡΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ

: 4
: 5 min
: 10 min

Μοναδική μακαρονάδα με ιδιαίτερα σκορδάτη γεύση. Το μαύρο σκόρδο, όμως, είναι αυτό που θα κάνει την απόλυτη διαφορά. Πιο ήπιο, πιο gourmet… ότι πιο απλό και πιο τέλειο έχετε δοκιμάσει.

Υλικά
  • 400 γρ. σπαγγέτι Νο 6
  • 1-2 πιπερίτσες τσίλι (ανάλογα πόσο καυτερά τα θέλουμε), ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. γλυκού κρέμα μαύρου σκόρδου (θα τη βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και deli)
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο αγελαδινό
  • αλάτι
  • ½ ματσάκι δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • ξερή μυζήθρα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τα σπαγγέτι και τα βράζω αλ ντέντε. Κρατάω ½ φλιτζάνι νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών και τα σουρώνω.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο ή το βούτυρο να κάψει καλά. Ρίχνω τις πιπερίτσες και τις σοτάρω για 1-2 λεπτά. Προσθέτω τα σπαγγέτι, τον πολτό σκόρδου και το νερό που κράτησα από το βράσιμο των ζυμαρικών. Ανακατεύω καλά με δύο πηρούνια και αδειάζω τα ζυμαρικά σε μεγάλη πιατέλα.
  • Βήμα 3 Πασπαλίζω με ξερή μυζήθρα και ψιλοκομμένο δυόσμο και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΚΟΡΔΑΤΗ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΣΤΕΣ ΣΚΟΡΔΟΥ

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΚΟΡΔΑΤΗ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΣΤΕΣ ΣΚΟΡΔΟΥ

Το γνωστό σε όλους σκορδόψωμο αποκτά σχήμα, χρώμα και άρωμα. Οι δύο πολτοί σκόρδου το κάνει ιδιαίτερα ευπαρουσίαστο. Χωρίστε τα σκορδομπαλάκια και φτιάξτε σάντουιτς ή συνοδέψτε ένα αρωματικό κοκκινιστό.

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΑΠΠΑΡΗ, ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΑΠΠΑΡΗ, ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

Η διάσημη μακαρονάδα «αλά πουτανέσκα», πικάντικη και με έντονο ταμπεραμέντο, κλείνει μέσα της χαρακτηριστικές μεσογειακές γεύσεις.



Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια