destination taste!

ΚΟΧΥΛΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

ΚΟΧΥΛΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

ΚΟΧΥΛΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

: 4-6
: 20 min
: 30 min

Αν θέλετε, μπορείτε να μειώσετε το βάρος από το σπανάκι και να χρησιμοποιήσετε και κάποιο άλλο ωραίο χορταρικό, όπως μυρώνια ή καυκαλίθρες. Επίσης, αν δεν σας αρέσει το ανθότυρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τυρί κρέμα που θα δώσει ακόμα πιο πλούσια γεύση.

Υλικά
  • 500 γρ. (1 πακέτο) μεγάλα κοχύλια
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 450 γρ. λουκάνικα με πράσο, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 μεγάλο αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 450 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
  • 500 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη
  • ½ ματσάκι βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο ή 1½ κουτ. γλυκού βασιλικό ξερό
  • 600 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βράζω τα κοχύλια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό. Τα σουρώνω 3 λεπτά πριν το προτεινόμενο χρόνο βρασμού. Τα αφήνω σε σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτω τα ψιλοκομμένα λουκάνικα και συνεχίζω το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμα. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνω το σπανάκι. Ανακατεύω και ρίχνω τα μισά ντοματάκια κονκασέ. Αλατοπιπερώνω και αφήνω το μείγμα να βράσει για 15 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά του. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω να γίνει χλιαρό.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 4 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το αυγό, τα τριμμένα τυριά, τον βασιλικό, τη φρυγανιά, και το μείγμα με τα λουκάνικα. Δοκιμάζω τη γέμιση και αν χρειάζεται αλατοπιπερώνω.
  • Βήμα 5 Λαδώνω ελαφρά ένα ταψάκι και βάζω τα κοχύλια με το άνοιγμα προς τα πάνω. Με ένα μικρό κουτάλι τα γεμίζω καλά με το μείγμα των λουκάνικων. Σκορπίζω τα υπόλοιπα ντοματάκια και ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά.
  • Βήμα 6 Αφήνω το φαγητό για 10 λεπτά πριν το σερβίρω.

Related Posts

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Η ελαφριά εκδοχή του παστίτσιου που θα λατρέψουν όσοι ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή. Εγώ σας το προτείνω με κοφτό μακαρονάκι αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και οποιοδήποτε άλλο χοντρό ζυμαρικό (ριγκατόνι, πένες, κοχύλια, φαρφάλες). Τα λαχανικά μπορούν να διαφοροποιηθούν ανάλογα με την εποχή.

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΚΡΑΤΕΝ, ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΚΡΑΤΕΝ, ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ

Αναζητήστε τα λουκάνικα με πάπρικα τα οποία είναι πολύ ιδιαίτερα και δίνουν άλλη γεύση σ’ αυτό το «μαγικό» φαγάκι.



Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια