προορισμός…γεύση!

Ρεβίθια με λουκάνικα και πράσα στη γάστρα

Ρεβίθια με λουκάνικα και πράσα στη γάστρα

4 from 1 vote
2 Add to Favorites
Prep Time 70 mins Cook Time 45 mins Rest Time 8 hrs Total Time 9 hrs 55 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 6 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Μουλιάζω τα ρεβύθια σε ζεστό νερό με 1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι 12 ώρες. Μετά τα ξεπλένω καλά και τα βράζω μέχρι να μαλακώσουν χωρίς όμως να λιώσουν. Τα σουρώνω και τα ρίχνω στην γάστρα.
    Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο και προσθέτω τα λουκάνικα, τα πράσα, την πιπεριά και το σκόρδο. Σοτάρω για λίγα λεπτά ανακατεύοντας. Καρυκεύω και προσθέτω πρώτα τον πελτέ και μετά τις τριμμένες ντομάτες. Ρίχνω και τη ζάχαρη και τέλος συμπληρώνω με λίγο νερό ζεστό. Αφήνω τα υλικά να πάρουν βράση και τα μεταφέρω στο ταψί πάνω από τα ρεβύθια. Σκεπάζω τη γάστρα και ψήνω στο φούρνο για 40 - 45 λεπτά μέχρι να μελώσουν.

Keywords: ρεβιθια λουκανικα πρασα

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Eve_nkld

    ❤️ ❤️ ❤️