προορισμός…γεύση!

Ρεβίθια με λουκάνικα και πράσα στη γάστρα
2 Add to Favorites
4 από 1 αξιολόγηση

Ρεβίθια με λουκάνικα και πράσα στη γάστρα

Δυσκολία: Για αρχάριους Prep Time 70 λεπ Cook Time 45 λεπ Rest Time 8 ώρα Total Time 9 ώρες 55 λεπτά. Servings: 6 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Μουλιάζω τα ρεβύθια σε ζεστό νερό με 1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι 12 ώρες. Μετά τα ξεπλένω καλά και τα βράζω μέχρι να μαλακώσουν χωρίς όμως να λιώσουν. Τα σουρώνω και τα ρίχνω στην γάστρα.
    Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο και προσθέτω τα λουκάνικα, τα πράσα, την πιπεριά και το σκόρδο. Σοτάρω για λίγα λεπτά ανακατεύοντας. Καρυκεύω και προσθέτω πρώτα τον πελτέ και μετά τις τριμμένες ντομάτες. Ρίχνω και τη ζάχαρη και τέλος συμπληρώνω με λίγο νερό ζεστό. Αφήνω τα υλικά να πάρουν βράση και τα μεταφέρω στο ταψί πάνω από τα ρεβύθια. Σκεπάζω τη γάστρα και ψήνω στο φούρνο για 40 - 45 λεπτά μέχρι να μελώσουν.

Keywords: ρεβιθια λουκανικα πρασα

1 Comment

  1. ❤️ ❤️ ❤️