προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 λεπ Cook Time 20 λεπ Total Time 35 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω το πενάκι να βράσει al dente.

  2. Παράλληλα σε ένα βαθύ γουόκ ή τηγάνι βάζω το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Πασπαλίζω τους μαραθόσπορους και μόλις καβουρδιστούν προσθέτω τις γαριδούλες. Αλατοπιπερώνω και τις σοτάρω για 3-4 λεπτά γυρίζοντάς τες 1-2 φορές μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Σβήνω με το ούζο και μόλις εξατμιστεί, μεταφέρω τις γαρίδες σε ένα πιάτο και τις διατηρώ ζεστές.

  3. Επαναφέρω το τηγάνι στη φωτιά και βάζω το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το πράσο, αλατίζω και σοτάρω για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το σπανάκι αλατοπιπερώνω και ρίχνω τις τριμμένες τομάτες. Μόλις πάρουν βράση, με μια τρυπητή κουτάλα, μεταφέρω τις πένες απευθείας από την κατσαρόλα στο γουόκ μαζί με λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Προσθέτω το ταχίνι, ανακινώ το γουόκ για να ανακατευτούν τα υλικά και να δέσει η σάλτσα. Προσθέτω τις γαρίδες και σερβίρω αμέσως.

Keywords: πενάκι με γαρίδες,σπανάκι

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Tastes great!

Απάντηση