προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 λεπ Cook Time 1 ώρα Total Time 1 ώρα 20 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε μια μεγάλη και βαριά κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο. Προσθέτω τον κιμά, δυναμώνω τη φωτιά και σοτάρω για 5 - 6 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς και έντονα με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να κομματιαστεί καλά, να ροδίσει καλά και να γίνει σπυρωτός.

  2. Σβήνω με το κονιάκ (ή το κρασί), ανακατεύω και προσθέτω τα ντοματάκια με το χυμό τους και το τριμμένο καρότο. Μόλις το μείγμα πάρει μια βράση χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα περισσότερα υγρά αλλά να μην στεγνώσει το μείγμα. Προσθέτω το ρύζι, 400 - 450 ml βραστό νερό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα και αφήνω να πάρει μια βράση. Μετριάζω τη φωτιά και μαγειρεύω για 20 - 25 λεπτά, μέχρι το ρύζι να γίνει και να απορροφήσει σχεδόν όλο το υγρό.

  3. Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει για 10 λεπτά. Προσθέτω τη γραβιέρα, το τυρί κρέμα και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύω πολύ καλά.
    Αδειάζω το κιμαδοπίλαφο σε μια μέτρια στρογγυλή φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση και το αφήνω να κρυώσει τελείως. Το ξεφορμάρω σε μια πιατέλα και το σερβίρω. Συνοδεύω με μια σαλάτα εποχής.

Keywords: κιμαδοπίλαφο στη φόρμα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Tastes great!

Απάντηση