προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 λεπ Cook Time 45 λεπ Total Time 1 ώρα Servings: 4

Υλικά

Για τον κεφτέ

Για τις στρώσεις του ταψιού

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τον κεφτέ

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τον κιμά και το κρεμμύδι και τα ζυμώνω καλά με τα χέρια μου για 2 – 3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτω το σκόρδο, το κολοκυθάκι, την ντομάτα, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ζυμώνω πολύ καλά με τα χέρια μου για 6 – 8 λεπτά. Ο χρόνος ίσως φαίνεται υπερβολικός αλλά το αποτέλεσμα αξίζει, γιατί οι ίνες του κιμά σπάνε με το ζύμωμα και θα έχω ένα μείγμα ιδιαίτερα ζουμερό και αφράτο.

Για τις στρώσεις

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
    Λαδώνω ένα ορθογώνιο πυρίμαχο ταψί με διαστάσεις περίπου 20 x 30 εκ., και στρώνω εκεί τις μισές φέτες κολοκυθιού. Από πάνω στρώνω τις μισές φέτες ντομάτας, αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με λίγη πάπρικα. Στη συνέχεια απλώνω το μείγμα του κιμά, σε μια ομοιόμορφη στρώση που να καλύψει όλη την επιφάνεια των λαχανικών. Σκεπάζω τον κιμά με τις υπόλοιπες φέτες κολοκυθιών και από πάνω απλώνω τις υπόλοιπες φέτες ντομάτας. Περιχύνω με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνω.

  2. Ψήνω τον κεφτέ για 45 λεπτά περίπου και τον σερβίρω ζεστό ή χλιαρό, κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια. Συνοδεύω με μια σαλάτα εποχής.

Keywords: κεφτές στο ταψί με λαχανικά

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Terrific

Απάντηση