destination taste!

ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΠΠΑΡΗ

ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΠΠΑΡΗ

ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΠΠΑΡΗ

: 6
: 30 min
: 35 min

Τα μπαρμπούνια είναι πεντανόστιμα αλλά ντελικάτα, γι’ αυτό το μαγείρεμα τους πρέπει να είναι ήπιο και εξίσου φίνο για να μην τα «ισοπεδώσει». Προσέχουμε πολύ στο γύρισμά τους για να μην ξεκολλήσει το δέρμα τους.

Υλικά
  • 1 κιλό μπαρμπούνια, καθαρισμένα από λέπια και εντόσθια
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 5 – 6 φρέσκα κρεμμυδάκια (μαζί με το πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 5 μεγάλες και ώριμες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
  • 200 ml νερό
  • ½ κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, σε σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού φυλλαράκια από φρέσκο ή ξερό θυμάρι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κάππαρη, ξεπλυμένη και καλά στραγγισμένη
  • 1 ματσάκι μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Αλατίζω ελαφρώς τα μπαρμπούνια, τα βάζω σε ένα ταψάκι και τα αφήνω για 20 λεπτά στο ψυγείο.
  • Βήμα 2 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, κατά προτίμηση με αντικολλητική επίστρωση, ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω το σκόρδο και το σοτάρω για 1/2 λεπτό, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του.
  • Βήμα 3 Χαμηλώνω τη φωτιά και ρίχνω στην κατσαρόλα τις τριμμένες ντομάτες, το νερό, τη ρίγανη, το θυμάρι, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά τη σάλτσα και την αφήνω να μαγειρευτεί για 10 λεπτά περίπου, με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, μέχρι να δέσει ελαφρά.
  • Βήμα 4 Βάζω τα μπαρμπούνια στη σάλτσα, σε μονή στρώση (έστω και κάπως στριμωγμένα). Ανάμεσά τους σκορπίζω την κάππαρη και το μαϊντανό. Ανεβάζω ελαφρώς τη φωτιά και μαγειρεύω ξανά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα για 20 – 25 λεπτά, γυρίζοντας προσεκτικά τα ψάρια μία φορά, μέχρι να ψηθούν καλά αλλά να μην στεγνώσουν.
  • Βήμα 5 Σερβίρω τα μπαρμπουνάκια με τη σάλτσα τους και συνοδεύω με απλό πιλάφι και σαλάτα.


Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια