destination taste!

ΣΑΛΑΤΑ ΡΟΚΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΣΑΛΑΤΑ ΡΟΚΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΣΑΛΑΤΑ ΡΟΚΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

: 4
: 30 min

Αν δεν σερβίρουμε τη σαλάτα αμέσως τη φυλάμε στο ψυγείο, σε μπολ σκεπασμένο με διάφανη μεμβράνη, χωρίς να ρίξουμε τη βινεγκρέτ, την οποία προσθέτουμε την τελευταία στιγμή πριν το σερβίρισμα.

Υλικά
  • 2 ματσάκια ρόκα (τα φύλλα και οι πολύ τρυφεροί μίσχοι), πλυμένη καλά στεγνωμένη και χονδροκομμένη με το χέρι
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 μεγάλο καρότο, κατά προτίμηση βιολογικό, τριμμένο στον τρίφτη
  • 4 – 5 ραπανάκια, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1 μεγάλο, ζουμερό και γλυκό πορτοκάλι, καθαρισμένο και χωρισμένο στις φέτες του (από τις οποίες αφαιρούμε όσο περισσότερες από τις λευκές ίνες μπορούμε), κομμένες στη μέση
  • Για τη βινεγκρέτ
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί
  • 1 κουτ. σούπας κέτσαπ, κατά προτίμηση βιολογική
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σαλάτα: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω καλά τη ρόκα, το κρεμμύδι, το καρότο, τα ραπανάκια και τις κομμένες φέτες πορτοκαλιού. Ανακατεύω καλά με τα χέρια.
  • Βήμα 2 Βινεγκρέτ: Βάζω όλα τα υλικά σε ένα γυάλινο βαζάκι με βιδωτό καπάκι και το ανακινώ έντονα, χτυπώντας καλά τα υλικά, μέχρι να φτιάξω μια πηχτή σάλτσα.
  • Βήμα 3 Βάζω τη σαλάτα με μια φαρδιά και βαθιά πιατέλα, περιχύνω με τη βινεγκρέτ και σερβίρω.

Related Posts

ΠΛΙΓΟΥΡΙ, ΚΡΙΘΑΡΙ, ΣΙΤΑΡΙ… ΜΑΘΕ ΠΩΣ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ

ΠΛΙΓΟΥΡΙ, ΚΡΙΘΑΡΙ, ΣΙΤΑΡΙ… ΜΑΘΕ ΠΩΣ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ

Βάλτε στην κουζίνα και στην καθημερινή σας διατροφή το πλιγούρι, το κριθάρι και το στάρι! Είναι άκρως υγιεινά, ιδιαίτερα χορταστικά, νηστίσιμα (ό,τι πρέπει για τη Σαρακοστή), ιδανικά για χορτοφάγους και μαγειρεύονται με ένα σωρό τρόπους. Αρκεί να μάθετε τα μικρά τους μυστικά! ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΑΓΟΡΑ & […]

ΣΠΑΝΑΚΙ… Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ

ΣΠΑΝΑΚΙ… Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ

Μεγάλο κεφάλαιο της διατροφής μας το σπανάκι και ακόμα μεγαλύτερη η ιστορία του. Πιστεύετε ότι κατάγεται από την Περσία και μέχρι τον 12ο αιώνα, εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη όπου έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές. Το σπανάκι το καταναλώνουμε σχεδόν όλο το χρόνο αλλά η σπορά του […]