προορισμός…γεύση!

Prep Time 10 λεπ Cook Time 30 λεπ Total Time 40 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Για το σιρόπι

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για το σιρόπι

  1. Βάζω όλα τα υλικά σε μια κατσαρολίτσα και βράζω για 3-4 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει.

Για την σαντιγί

  1. Βάζω την κρέμα γάλακτος και την άχνη στον κάδο του μίξερ και χτυπάω σε σφιχτή σαντιγί. Μεταφέρω την σαντιγί σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνω στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

Για τον μπακλαβά

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω καλά ένα ταψάκι 20x30 εκ. και το αφήνω στην άκρη. Bγάζω το κανταΐφι από τη συσκευασία του και με τα χέρια μου το ανοίγω για να αφρατέψει καλά. Ραντίζω με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω με τα χέρια μου για να βραχεί καλά το φύλλο.

  2. Απλώνω τη μισή ποσότητα κανταϊφιού στο ταψάκι και πασπαλίζω με τα καρύδια, τα δαμάσκηνα και την τριμμένη σοκολάτα. Σκεπάζω με το υπόλοιπο φύλλο, πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα.

  3. Ψήνω τον μπακλαβά για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο και το σιροπιάζω αμέσως με κρύο σιρόπι.

  4. Αφήνω τον μπακλαβά να κρυώσει, κόβω σε κομμάτια και στολίζω με σαντιγί και κορδέλες σοκολάτας.

Keywords: κανταϊφομπακλαβάς με δαμάσκηνα,σοκολάτα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Wow, this amazing!

Απάντηση