προορισμός…γεύση!

Χυλοπίτες με καρότο, σελινόριζα και τραγανά ψίχουλα με φουντούκια

0 Add to Favorites
Prep Time 15 mins Cook Time 15 mins Total Time 30 mins Servings: 4

Υλικά

Για τα λαχανικά

Για τα ζυμαρικά

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Off On

Για τα λαχανικά

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το πράσο και το παστινάκι και σοτάρω μέχρι να ροδίσουν (6-8 λεπτά). Σβήνω με το βερμούτ ή το μπράντι και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω το ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνω τα λαχανικά να μαγειρευτούν μέχρι τα υγρά τους να μειωθούν στα μισά.

Για τα ζυμαρικά

  1. Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζω τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Με μια λαβίδα βγάζω τα ζυμαρικά απευθείας από την κατσαρόλα και τα ρίχνω στο τηγάνι με τα λαχανικά. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά.

Σερβίρισμα

  1. Βάζω ένα αντικολλητικό τηγανάκι στη φωτιά να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω το σκόρδο και το βούτυρο και το αφήνω να λιώσει και να γίνει καστανό. Πετάω το σκόρδο και ρίχνω τα ψίχουλα ψωμιού και τα φουντούκια. Ανακατεύω για να ροδίσουν και να μοσχομυρίσουν.
    Πασπαλίζω τη μακαρονάδα με το μείγμα και σκορπίζω λίγα κλαδάκια θυμάρι. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: σελινόριζα,και,τραγανά,ψίχουλα,με,φουντούκια
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *