προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 λεπ Cook Time 15 λεπ Total Time 30 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Για τα λαχανικά

Για τα ζυμαρικά

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για τα λαχανικά

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το πράσο και το παστινάκι και σοτάρω μέχρι να ροδίσουν (6-8 λεπτά). Σβήνω με το βερμούτ ή το μπράντι και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω το ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνω τα λαχανικά να μαγειρευτούν μέχρι τα υγρά τους να μειωθούν στα μισά.

Για τα ζυμαρικά

  1. Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζω τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Με μια λαβίδα βγάζω τα ζυμαρικά απευθείας από την κατσαρόλα και τα ρίχνω στο τηγάνι με τα λαχανικά. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά.

Σερβίρισμα

  1. Βάζω ένα αντικολλητικό τηγανάκι στη φωτιά να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω το σκόρδο και το βούτυρο και το αφήνω να λιώσει και να γίνει καστανό. Πετάω το σκόρδο και ρίχνω τα ψίχουλα ψωμιού και τα φουντούκια. Ανακατεύω για να ροδίσουν και να μοσχομυρίσουν.
    Πασπαλίζω τη μακαρονάδα με το μείγμα και σκορπίζω λίγα κλαδάκια θυμάρι. Σερβίρω αμέσως.

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

Απάντηση