προορισμός…γεύση!

Prep Time 10 λεπ Cook Time 70 λεπ Total Time 1 ώρα 20 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τους κύβους του χοιρινού για 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να ροδίσουν απαλά. Προσθέτω τα κρεμμύδια, τα πράσα και τις πιπεριές Φλωρίνης και σοτάρω για άλλα 5 λεπτά. Ρίχνω και το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 1 λεπτό το πολύ, πριν σκουρύνει, γιατί θα πικρίσει.

  2. Σβήνω με το κρασί, το αφήνω να εξατμιστεί και προσθέτω το ζωμό. Αφήνω το υγρό να πάρει μια βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και σκεπάζω την κατσαρόλα. Μαγειρεύω για 40 λεπτά και προσθέτω τα κυβάκια της σελινόριζας, τους σπόρους του ροζ πιπεριού, αλάτι και πιπέρι.

  3. Συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά περίπου, ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά. Λίγο πριν αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνω τον άνηθο και ανακατεύω.
    Σερβίρω το φαγητό αμέσως και συνοδεύω με πουρέ πατάτας ή ρύζι.

Keywords: χοιρινό με πράσα,πιπεριές φλωρίνης

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση