προορισμός…γεύση!

Prep Time 10 λεπ Cook Time 25 λεπ Total Time 35 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζω τα ζυμαρικά αλ ντέντε, τα στραγγίζω και τα διατηρώ κατά μέρος ζεστά μαζί με 1 φλιτζάνι από το νερό που τα έβρασα.

  2. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει απαλά. Προσθέτω το σκόρδο, το σοτάρω για ½ λεπτό, σβήνω με το γλυκό κρασί, το βράζω για 1 λεπτό μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνω στην κατσαρόλα το σπανάκι. Ανακατεύω και το αφήνω να μαγειρευτεί για 4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί και να πέσει ο όγκος του. Προσθέτω το ανθότυρο, τη μουστάρδα και το γάλα. Ανακατεύω έντονα με μια ξύλινη κουτάλα, ρίχνω αλάτι και μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά, μέχρι η σάλτσα να δέσει. Προσθέτω τις στραγγισμένες παπαρδέλες και το νερό τους που άφησα κατά μέρος και ανακινώ έντονα την κατσαρόλα (ή ανακατεύω με προσοχή) για να απλωθεί καλά παντού.

    Σερβίρω αμέσως και πασπαλίζω το φαγητό με τα ανάμεικτα πιπέρια.

Keywords: παπαρδελες με σπανακι σαλτσα ανθοτυρου

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Mouth-watering

Απάντηση