προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 λεπ Cook Time 10 λεπ Total Time 30 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Για τη σάλτσα μυρωδικών

Για το πλιγούρι

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Πλιγούρι

  1. Βάζω το πλιγούρι σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα μπολάκι χτυπάω με το πιρούνι το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το σκόρδο και περιχύνω το πλιγούρι. Ανακατεύω καλά και προσθέτω το μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το δυόσμο. Νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι, σκεπάζω το μπολ και το βάζω στο ψυγείο, μέχρι το πλιγούρι να απορροφήσει το υγρό μείγμα και να μαλακώσει.

Πράσινη σάλτσα

  1. Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά της σε ένα μπολ και αφήνω κατά μέρος.

Ψάρια

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 220°C. Στρώνω με λαδόκολλα ένα μεγάλο ρηχό ταψί και αραδιάζω εκεί τα φιλέτα σε μονή στρώση. Τα ραντίζω με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, τα αλατοπιπερώνω και τα πασπαλίζω με το μαϊντανό, το θυμάρι και τη ρίγανη. Βάζω το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνω τα φιλέτα για 10 - 12 λεπτά. Τα μοιράζω σε πιάτα, περιχύνω με την πράσινη σάλτσα και συνοδεύω με το πλιγούρι.

Keywords: περκα με σαλτσα μυρωδικων πλιγουρι

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Yummy

Απάντηση