προορισμός…γεύση!

Χοιρινά σουβλάκια στη σχάρα με σάλτσα bbq

Χοιρινά σουβλάκια στη σχάρα με σάλτσα bbq

0 Add to Favorites
Prep Time 30 λεπ Cook Time 25 λεπ Rest Time 1 ώρα Total Time 1 ώρα 55 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 10

Υλικά

Για τα σουβλάκια

Για τη μαρινάδα

Για τη σάλτσα bbq με μουστάρδα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Μαρινάρισμα

  1. Σε ένα βαθύ μπολ βάζω όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύω πολύ καλά με ένα σύρμα. Προσθέτω τα κομμάτια του χοιρινού και ανακατεύω καλά με τα χέρια για να καλυφθεί το κρέας με το μείγμα. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 1 - 2 ώρες. Τα τελευταία 30 λεπτά του μαριναρίσματος μπορείτε να προσθέσετε και τα λαχανικά.

Σάλτσα bbq

  1. Ανακατεύω καλά τα υλικά σε ένα μπολ και το αφήνω κατά μέρος (όχι στο ψυγείο), μέχρι να σερβίρω.

Σουβλάκια

  1. Ετοιμάζω μέτρια προς δυνατή θράκα στην ψησταριά με κάρβουνα (ή προθερμαίνω την ψησταριά γκαζιού, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή).

  2. Βγάζω το μπολ με το κρέας από το ψυγείο, στραγγίζω τα κομμάτια του χοιρινού και τα λαχανικά και τα σκουπίζω καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Περνάω το χοιρινό σε 8 - 10 σουβλάκια, κατά προτίμηση μεταλλικά, περνώντας εναλλάξ και κομμάτια λαχανικών. Τα αλείφω με λίγο λάδι από όλες τις πλευρές και τα αλατοπιπερώνω.

  3. Αλείφω με λίγο λάδι την καυτή σχάρα και αραδιάζω τα σουβλάκια σε σημείο της θράκας με πολύ υψηλή θερμοκρασία (συνήθως στο κέντρο). Εκεί τα ψήνω για 4 - 5 λεπτά, γυρίζοντάς τα μια-δυο φορές, με προσοχή. Μετά «σπάω» λίγο τη θράκα, δηλαδή αραιώνω κάπως τα κάρβουνα για να πέσει ελαφρά η θερμοκρασία τους ή μεταφέρω τα σουβλάκια δεξιά και αριστερά στη σχάρα όπου η φωτιά είναι χαμηλότερη.

  4. Τα ψήνω για 15 - 18 λεπτά περίπου, με τακτικά γυρίσματα, μέχρι να ροδίσουν όμορφα εξωτερικά και να ψηθεί καλά το εσωτερικό τους. Για να δω αν είναι έτοιμα, κόβω ένα κομμάτι κρέατος και αν είναι έστω και λίγο ροζ συνεχίζω το ψήσιμο για ελάχιστα λεπτά ακόμα.
    Σερβίρω τα σουβλάκια ζεστά και συνοδεύω με τη σάλτσα bbq.

Keywords: χοιρινά σουβλάκια, σάλτσα, bbq, μουστάρδα,
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *