προορισμός…γεύση!

Τυρόπιτα με μυζήθρα, φέτα, γραβιέρα και κρόσσια φύλλου

4 από 1 αξιολόγηση
Prep Time 30 λεπ Cook Time 1 ώρα Total Time 1 ώρα 30 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Για την κρέμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε ένα μπολ αναμειγνύω τα τυριά και την πάπρικα.
    Προθερμαίνω το φούρνο στους 50°C αερόθερμο. Παίρνω το ρολό με τα φύλλα κρούστας και το κόβω σε λεπτές λωρίδες σαν κρόσσια. Ξεχωρίζω με τα χέρια μου τις λωρίδες ζύμης και τις απλώνω στη λαμαρίνα του φούρνου. Βάζω τη λαμαρίνα στο φούρνο για 30-35 λεπτά φροντίζοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα να ανακατεύω τα κρόσσια ώστε να στεγνώσουν καλά.

  2. Αλείφω με βούτυρο μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 24 εκ.

  3. Βγάζω τα κρόσσια από το φούρνο και μεταφέρω περίπου το 1/3 της ποσότητας μέσα στη φόρμα, πιέζοντάς τα (θα θρυμματιστούν ελαφρά) για να δημιουργήσω μια ενιαία βάση. Ραντίζω με αρκετό βούτυρο και αφήνω τη φόρμα στην άκρη.

  4. Αλλάζω τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C αερόθερμο.
    Αδειάζω το μείγμα τον τυριών μέσα στη λαμαρίνα με τα υπόλοιπα κρόσσια και με τα χέρια μου τα ανακατεύω για να αναμειχθούν. Πασπαλίζω με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μεταφέρω το μείγμα στη φόρμα. Ραντίζω με όσο βούτυρο έχει απομείνει.

  5. Σε ένα μπολ αναμειγνύω και χτυπάω τα υλικά της κρέμας και τα ρίχνω πάνω από την πίτα.
    Σκεπάζω τη φόρμα με αλουμινόχαρτο και ψήνω για 30 λεπτά. Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και συνεχίζω το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

  6. Βγάζω την πίτα από το φούρνο και την κόβω σε κομμάτια. Σερβίρω την πίτα ζεστή ή κρύα.

Keywords: τυροπιτα με μυζηθρα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση