προορισμός…γεύση!

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μία πρόταση της Ντίνας Νικολάου που χαρακτηρίζεται από ποικιλία θρεπτικών συστατικών όπως είναι οι αναγκαίες για την ενίσχυση του μυϊκού συστήματος πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, ο φώσφορος και η βιταμίνη Α για καλύτερη όραση, το ασβέστιο και η βιταμίνη D για ένα θωρακισμένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Prep Time 10 min Cook Time 9 min Rest Time 30 min Total Time 49 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στο γκριλ

  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί

  3. Ρίχνω την πιπεριά και το σκόρδο, αλατίζω και σοτάρω μέχρι να μαλακώσει η πιπεριά

  4. Αδειάζω σε ένα μπολ και προσθέτω τα τριμμένα τυριά, το αυγό, τον άνηθο, το ξύσμα λεμονιού και το θυμάρι

  5. Πασπαλίζω με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω καλά

  6. Γεμίζω τα θράψαλα με μπόλικο μείγμα (επειδή λιώνουν τα τυριά, γεμίστε μέχρι επάνω) και κλείνω το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα

  7. Μεταφέρω τα θράψαλα σε ένα ταψάκι που έχω τοποθετήσει μια σχάρα, ραντίζω με το ελαιόλαδο και ψήνω στο γκριλ για 7-9 λεπτά γυρίζοντάς τα 1 φορά

  8. Μέχρι να ροδίσουν και να λιώσουν τα τυριά

  9. Για τη σάλτσα: Στραγγίζω τις πιπεριές από την άρμη τους, τις βάζω στο μούλτι και προσθέτω τις πιπερίτσες τσίλι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα και αλατοπίπερο

  10. Πολτοποιώ μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και μοιράζω τη σάλτσα σε δύο βαθιά πιάτα

  11. Βγάζω τα θράψαλα από το φούρνο, κόβω σε χοντρά κομμάτια και τα τοποθετώ στα πιάτα

  12. Σερβίρω αμέσως

author-sign

Δείτε επίσης...