προορισμός…γεύση!

pinit
0 Add to Favorites
5 από 1 αξιολόγηση

Σπαράγγια βραστά σαλάτα με πορτοκάλι

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 10 λεπ Cook Time 15 λεπ Rest Time 5 λεπ Total Time 30 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Για το ντρέσινγκ

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Κόβω τις σκληρές άκρες των κοτσανιών των σπαραγγιών και αφαιρώ τις σκληρές ίνες με το εργαλείο που ξεφλουδίζω πατάτες. Τα πλένω καλά.
    Βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει ρίχνω τα σπαράγγια, δεμένα, όλα μαζί σε ματσάκι. Τα βράζω για 5 - 6 λεπτά από τη στιγμή που το νερό θα ξαναπάρει βράση, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Τα στραγγίζω, τα ξεπλένω αμέσως με κρύο νερό για να παραμείνουν τραγανά και τα αφήνω να στεγνώσουν.

  2. Προθερμαίνω το γκριλ. Λαδώνω ελαφρώς ένα μέτριο ταψάκι, κατά προτίμηση αντικολλητικό και στρώνω εκεί τις μισές φέτες πορτοκαλιού. Από πάνω αραδιάζω τα σπαράγγια και περιχύνω με το ελαιόλαδο. Τα ψήνω για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, και τα μεταφέρω σε μια πιατέλα, μαζί με τις φέτες πορτοκαλιού. Από πάνω απλώνω τις υπόλοιπες φέτες πορτοκαλιού και σκορπίζω τον μάραθο.

Ντρέσινγκ

  1. Σε ένα μπολάκι χτυπάω με το πιρούνι όλα τα υλικά, χωρίς να είναι απαραίτητο να ενωθούν εντελώς. Περιχύνω τα σπαράγγια, ρίχνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω αμέσως.

Keywords: σπαράγγια βραστά,σαλάτα με πορτοκάλι

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Wow, this amazing!

Απάντηση