προορισμός…γεύση!

Σπαράγγια βραστά σαλάτα με πορτοκάλι

Σπαράγγια βραστά σαλάτα με πορτοκάλι

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 10 mins Cook Time 15 mins Rest Time 5 mins Total Time 30 mins Δυσκολία: Intermediate Servings: 4

Υλικά

Για το ντρέσινγκ

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Κόβω τις σκληρές άκρες των κοτσανιών των σπαραγγιών και αφαιρώ τις σκληρές ίνες με το εργαλείο που ξεφλουδίζω πατάτες. Τα πλένω καλά.
    Βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει ρίχνω τα σπαράγγια, δεμένα, όλα μαζί σε ματσάκι. Τα βράζω για 5 - 6 λεπτά από τη στιγμή που το νερό θα ξαναπάρει βράση, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Τα στραγγίζω, τα ξεπλένω αμέσως με κρύο νερό για να παραμείνουν τραγανά και τα αφήνω να στεγνώσουν.

  2. Προθερμαίνω το γκριλ. Λαδώνω ελαφρώς ένα μέτριο ταψάκι, κατά προτίμηση αντικολλητικό και στρώνω εκεί τις μισές φέτες πορτοκαλιού. Από πάνω αραδιάζω τα σπαράγγια και περιχύνω με το ελαιόλαδο. Τα ψήνω για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, και τα μεταφέρω σε μια πιατέλα, μαζί με τις φέτες πορτοκαλιού. Από πάνω απλώνω τις υπόλοιπες φέτες πορτοκαλιού και σκορπίζω τον μάραθο.

Ντρέσινγκ

  1. Σε ένα μπολάκι χτυπάω με το πιρούνι όλα τα υλικά, χωρίς να είναι απαραίτητο να ενωθούν εντελώς. Περιχύνω τα σπαράγγια, ρίχνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω αμέσως.

Keywords: σπαράγγια βραστά,σαλάτα με πορτοκάλι

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Wow, this amazing!