προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 min Rest Time 6 hour Total Time 6 hrs 20 mins Servings: 8

Υλικά

Για την πανακότα

Για το ζελέ φράουλα

Εκτέλεση

Video
Off On

Για την πανακότα

  1. Βάζω τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάζω την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια (αν χρησιμοποιήσω λοβό βανίλιας, το χαράζω, ξύνω τα σποράκια και ρίχνω και τα σποράκια και το λοβό μέσα στην κατσαρόλα).

  2. Αφήνω τα γάλατα να βράσουν για 1 λεπτό, στραγγίζω καλά και στίβω τις ζελατίνες και τις ρίχνω στην κατσαρόλα. Ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθούν και αφήνω το μείγμα στην άκρη για 15 λεπτά να γίνει χλιαρό.

  3. Μοιράζω το μείγμα σε 6-8 ποτήρια, φροντίζοντας να αφήσω 1 ½ εκατοστό περιθώριο από το χείλος του ποτηριού, ώστε να βάλω και το ζελέ. Βάζω τα ποτήρια με την πανακότα στο ψυγείο για 3 ώρες.

Για το ζελέ

  1. Βάζω τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τις φράουλες, το νερό και τη ζάχαρη και ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ξεκινήσει ο βρασμός. Με το ραβδομπλέντερ, πολτοποιώ τις φράουλες και αφήνω να βράσουν για 3 λεπτά.

  2. Αποσύρω από τη φωτιά και αδειάζω το μείγμα σε ένα σουρωτήρι. Ρίχνω μέσα στο ζωμό τα φύλλα ζελατίνης καλά στυμμένα και ανακατεύω να διαλυθούν εντελώς. Αφήνω το ζελέ στην άκρη να γίνει χλιαρό.

  3. Βγάζω τις πανακότες από το ψυγείο και απογεμίζω τα ποτήρια με το ζελέ φράουλα. Επαναφέρω στο ψυγείο και τις αφήνω για 2-3 ώρες τουλάχιστον μέχρι να σφίξει το ζελέ.

    Σερβίρω στολίζοντας με φρέσκες φράουλες.

Keywords: πανακότα με ζελέ φράουλα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση