προορισμός…γεύση!

Σούπα με μαραθόριζα βελουτέ

Σούπα με μαραθόριζα βελουτέ

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 40 mins Total Time 1 hr Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω βούτυρο με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνω τις μαραθόριζες και τους σπόρους μάραθου (ή γλυκάνισου). Σοτάρω γι 3 - 4 λεπτά, μέχρι η μαραθόριζα να μαλακώσει ελαφρά.

  2. Προσθέτω τις πατάτες και 1½ λίτρο από το ζεστό ζωμό (ή το νερό) και αφήνω να πάρει μια βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για περίπου 20 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω το χυμό πορτοκαλιού και τον άνηθο (ή το μάραθο) και ανακατεύω.

  3. Πολτοποιώ τη σούπα με το ραβδομπλέντερ, σε δόσεις, σουρώνω τον πολτό από λεπτό σουρωτήρι και τον ξαναβάζω στην κατσαρόλα, την οποία έχω σκουπίσει καλά. Βάζω ξανά την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ελέγχω την πυκνότητα της σούπας: αν είναι αραιή, τη βράζω σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να δέσει, ενώ αν είναι πηχτή, προσθέτω λίγο από το ζωμό (ή το νερό) που έχω κρατήσει κατά μέρος και την αφήνω να πάρει μια-δυο βράσεις. Χαμηλώνω πολύ καλά τη φωτιά όταν η σούπα φτάσει στην πυκνότητα που θέλω και την αφήνω να ζεσταίνεται.

  4. Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτω αργά δύο κουτάλες από τη σούπα και συνεχίζω το ανακάτεμα. Αδειάζω το μείγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα για να ενωθούν καλά τα δύο μείγματα και αποσύρω από τη φωτιά. Μοιράζω σε πιάτα και σερβίρω, συνοδεύοντας με φρέσκο ψωμί.

Keywords: σούπα με μαραθόριζα βελουτέ

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Mouth-watering