προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 λεπ Rest Time 4 ώρα Total Time 4 ώρες 30 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Για το σιρόπι

Για την κρέμα

Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για το σιρόπι

  1. Βάζω το νερό και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και βράζω για 2 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το χυμό και το λικέρ. Ανακατεύω και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει.

Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα

  1. Βάζω τη ζάχαρη και το νερό σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά μέχρι λιώσει η ζάχαρη και να δημιουργηθεί μια χρυσοκόκκινη καραμέλα. Προσθέτω τα αμύγδαλα και ανακατεύω για να «βραχούν» από την καραμέλα. Αδειάζω τα αμύγδαλα σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνω να κρυώσουν και να σκληρύνουν.

Για την κρέμα

  1. Βάζω το μαλακό βούτυρο σε ένα μπολ και δουλεύω για λίγο με τη σπάτουλα για να γίνει κρεμμώδες. Προσθέτω το τυρί κρέμα και ανακατεύω τα δύο υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτω το λικέρ και τη μισή ζάχαρη και ανακατεύω με το σύρμα προσθέτοντας σταδιακά και την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα.

Συναρμολόγηση

  1. Στρώνω μια φόρμα για κέικ 12x28 εκ. με διάφανη μεμβράνη.
    Στρώνω 2 μεγάλες φέτες τσουρεκιού στον πάτο της φόρμας (αν δεν καλύπτετε εντελώς μπορείτε να προσθέσετε και μικρά κομμάτια τσουρεκιού). Με ένα κουτάλι ραντίζω με λίγο από το σιρόπι. Απλώνω το 1/3 της ποσότητας και κρέμα και σπάω λίγα καραμελωμένα αμύγδαλα. Σκεπάζω με 2 ακόμα φέτες τσουρεκιού τις οποίες ραντίζω με λίγο ακόμα σιρόπι. Στρώνω ακόμη μια δόση κρέμας, πασπαλίζω με σπασμένα αμύγδαλα και καλύπτω με τις τελευταίες φέτες τσουρεκιού τις οποίες ραντίζω με το υπόλοιπο σιρόπι. Σκεπάζω τη φόρμα με διάφανη μεμβράνη και βάζω τον κορμό στο ψυγείο για 3-4 ώρες να παγώσει καλά. Όση κρέμα έχει απομείνει την διατηρώ στο ψυγείο.

  2. Βγάζω τον κορμό και με τη βοήθεια της μεμβράνης τον αναποδογυρίζω σε μια πιατέλα. Καλύπτω όλο τον κορμό με την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζω με ξύσμα σοκολάτας και καραμελωμένα αμύγδαλα.
    Κόβω σε φέτες και σερβίρω.

Note

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία μοναδική συνταγή με σημαντική περιεκτικότητα βιταμινών του συμπλέγματος Β και πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας που προσφέρουν ενέργεια και ενδυναμώνουν το μυϊκό σύστημα. Εκτός των άλλων, περιλαμβάνεται άφθονη βιταμίνη Β12 που συμμετέχει ενεργά στην προστασία από διάφορες μορφές αναιμίας.

Keywords: κορμός αμυγδάλου με τσουρέκι

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Tastes great!

Απάντηση